Yoğurtlu Sebze Salatası

Yoğurtlu Zerzevat Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 orta uzunluk patates
  • 3 adet havuç
  • 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
  • 1 adet kırmızı biber
  • 4 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tutam dereotu
  • 1 kısım taze soğan
  • 2 adet salatalık turşusu(tercihe nazaran arttırabilirsiniz)

Sos için ;

  • 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı labne
  • 1 tatlı kaşığı light mayonez (tercihe bağlı)
  • 1 tatlı kaşığı hardal
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı zencefil

Yoğurtlu Zerzevat Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Patatesleri,2 adet havucu küp halinde doğrayıp üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek fırında ya da air fryer’da kızartıyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.
  2. Tavada küp formunda doğradığımız soğan rendelediğimiz bir havuç, ve küp halinde doğradığımız kırmızı biberin üzerine iki yemek kaşığı eklediğimiz zeytinyağı ve tuz ile kısık ateşte kavuruyoruz.
  3. Kavurduktan sonra soğuması için kenara alıyoruz.
  4. Geniş bir kaseye yoğurtlarımızı, labne, hardal, light mayonez, tuz ve zencefili alıp güzelce çırpıyoruz.
  5. Dereotu ve taze soğanı incecik kıyıyoruz. Salatalık turşularımızı da birebir halde kıyıp kenara alıyoruz.
  6. Karıştırdığımız yoğurdun üzerine tüm materyallerimizi ek edip harmanlıyoruz. Soğuk halde servis yapıyoruz.

Yoğurtlu Zerzevat Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Lahmacun
Kayısılı Dondurma
Çıtır Gül Böreği
Çikolatalı Bisküvili Pasta
Lazanya
Elmalı Tart
Hdabla | © 2025 |