Yoğurtlu Sebze Salatası
Yoğurtlu Zerzevat Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 2 orta uzunluk patates
- 3 adet havuç
- 1 adet küçük uzunluk kuru soğan
- 1 adet kırmızı biber
- 4 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 tutam dereotu
- 1 kısım taze soğan
- 2 adet salatalık turşusu(tercihe nazaran arttırabilirsiniz)
Sos için ;
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 2 yemek kaşığı yoğurt
- 2 yemek kaşığı labne
- 1 tatlı kaşığı light mayonez (tercihe bağlı)
- 1 tatlı kaşığı hardal
- 1 çay kaşığı tuz
- Yarım çay kaşığı zencefil
Yoğurtlu Zerzevat Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Patatesleri,2 adet havucu küp halinde doğrayıp üzerine 2 yemek kaşığı zeytinyağı ekleyerek fırında ya da air fryer’da kızartıyoruz ve soğuması için kenara alıyoruz.
- Tavada küp formunda doğradığımız soğan rendelediğimiz bir havuç, ve küp halinde doğradığımız kırmızı biberin üzerine iki yemek kaşığı eklediğimiz zeytinyağı ve tuz ile kısık ateşte kavuruyoruz.
- Kavurduktan sonra soğuması için kenara alıyoruz.
- Geniş bir kaseye yoğurtlarımızı, labne, hardal, light mayonez, tuz ve zencefili alıp güzelce çırpıyoruz.
- Dereotu ve taze soğanı incecik kıyıyoruz. Salatalık turşularımızı da birebir halde kıyıp kenara alıyoruz.
- Karıştırdığımız yoğurdun üzerine tüm materyallerimizi ek edip harmanlıyoruz. Soğuk halde servis yapıyoruz.
Yoğurtlu Zerzevat Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














