Yoğurtlu Patates

Yoğurtlu Patates Tanımı İçin Malzemeler

  • 6 tane orta uzunluk patates
  • 2 su bardağı haşlanmış nohut
  • 2 su bardağı et suyu
  • Nane
  • Tuz
  • 1 tane yumurta
  • 1 kilo süzme yoğurt

Yoğurtlu Patates Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak nohutları akşamdan isliyoruz sabah haşlıyoruz .
  2. Et ile nohutu bir arada o denli daha lezzetli oluyor.
  3. Daha sonra başladığımız et nohuta patateslerimizi küp küp doğrayıp tencereye koyuyoruz et nohut suyunda patateslerimizi haşlıyoruz.
  4. Süzme yoğurtumuza 1 tane yumurta biraz tuz atıp daima karıştırıyoruz yoğurtumuzun kesilmemesine dikkat ediyoruz.
  5. Kaynattığımız yoğurdu patates nohut karşımımıza ekliyoruz, en son yağ nane kavurup üzerine döküyoruz afiyet olsun 😊.

Yoğurtlu Patates Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Krep Pizza
Çıtır Ispanaklı Gül Böreği
İpek’ten Iced Vanilla Latte
Çıtır Kanat
Fırında Kendi Derisiyle Kaplamalı Tavuk Kalça
Et Soteli Tembel İşi Beğendi
Hdabla | © 2025 |