Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması

Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 2 adet ortan uzunluk kuru soğan
  • 1 adet kapya biber
  • 1 bağ pazı
  • 2 yemek kaşığı ince bulgur
  • Tuz
  • Pul biber

Sosu için;

  • 2 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 kase yoğurt

Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle azıyı bol suda yıkayalım ince ince kıyalım kenarda bekletelim.
  2. Soğanı, kapya biberi ince ince kıyalım.
  3. Uygun tavaya yağı alalım kızgın yağın üzerine ince kıyılmış soğanı ek edelim ve kavuralım.
  4. Kapya biberi ek edelim kavuralım.
  5. Pazıyı ek edelim ve kısık ateşte kavurmaya devam edelim.
  6. 2 yemek kaşığı ince köftelik bulguru ek edelim. Materyaller suyunu bırakıp çekene kadar pişmeye bırakalım.
  7. 6 başka taraftan sarımsağı ezelim ve yoğurda ek edelim.
  8. Pişmiş olan yemeğimizi hafif soğumaya bırakalım.
  9. Üzerine sarımsaklı yoğurdu ek edelim.
  10. Kızgın yağda yakmış olduğumuz kırmızı toz biberi gezdirelim ve az pul biber serpiştirelim servise hazır afiyet olsun.

Yoğurtlu Nefis Pazı Kavurması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Yatağında Et
Etli Ramen
Oruk (İçli Köfte)
Dört Kaşık Çorbası
Spoonfull
Patates Köftesi
Hdabla | © 2025 |