Yoğurtlu Meze

Yoğurtlu Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet salatalık
  • 1 kaç kol dere otu
  • 1 kaç yaprak marul
  • Kuru nane
  • Tuz
  • 1,5 bardak yoğurt

Yoğurtlu Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yeşillikleri güzelce yıkayıp süzüyoruz daha sonra salatalıkları yarım ay olacak halde ince bir formda doğruyoruz dere otu ve marulu da doğrayıp ekliyoruz. Ben yeşil soğanıda çok yakıştırıyorum tahminen bir tane isteğe nazaran ekleye bilirsiniz.
  2. Daha sonra yoğurdu bir kaba alıp tuz atıp çırpıcıyla karıştıralım.
  3. Yeşillikleri ekleyip tekrar kaşık yardımıyla karıştıralım servis tabağına alalım üzerine tane mısırla süsleyebilirsiniz içinede ekleyebilirsiniz çok hoş oluyor bende yoktu diye koymadım lakin her haliyle çok nefis bir meze her yemeğin yanına yakışır.

Yoğurtlu Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Eskimeyen Lezzet Karışık Kızartma
Profiterol
Haşlamadan Brokoli Salatası (Çiğden)
Rulo Pasta
Chia Puding (Yaban Mersinli)
Açma
Hdabla | © 2025 |