Yoğurtlu Köfte
Yoğurtlu Köfte Tanımı İçin Malzemeler
- 2 kase ince bulgur
- 1 kase irmik
- 1 kase un
- 1 tatlı kaşığı tuz (ayarlanabilir)
Islatmak için;
- 2 -2.5 kase sıcak su
Üzeri için;
- 1 kase sarımsaklı yoğurt
Sos için ;
- 2 yemek kaşığı tereyağı
- 1 çay kaşığı pulbiber
Yoğurtlu Köfte Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bulguru, irmiği ve yarım kase unu bir kaba alıp üzerine suyu ekleyip karıştırıyoruz ve suyu çekene kadar bekliyoruz.
- Suyunu çekince kalan un ve tuz ekleyip yoğuruyoruz.
- Yoğrulan hamuru misket formunda yuvarlıyoruz.
- Bir derin tencereye su koyup içine tuz atıyoruz kaynayınca köfteleri içine atıyoruz.
- Pişen köfteleri geniş bir tepsiye çıkarıp biraz soğumaya bırakıyoruz.
- Daha sonra servis tabağına alıp üzerine sarımsaklı yogurdu döküyoruz.
- Tereyağını tavaya alıp eritiyoruz hafif yanmaya başlayınca pulbiberi ekleyip bir iki taşım pişirip yogurdun üzerine döküyoruz.
- Damak zevkinize nazaran sosu ve yoğurdu ayarlayabilirsiniz.
Afiyet olsun 🤗.
Tariflerin görüntülü paylaşımları için instagram sayfamı ziyaret edebilirsiniz ☘️.
Yoğurtlu Köfte Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














