Dereotlu Poğaça

Dereotlu Poğaça Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 su bardağı un (3.bardaktan sonrasını denetimli ekleyin, su bardağı ölçüsü 200ml)
  • 1 çay bardağı süt (çay bardak ölçüsü 120ml)
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı tereyağı (oda ısısında)
  • 2 yemek kaşığı sirke
  • 2 adet yumurta (1 inin sarısı üzerine beyazı hamurun içine katılıyor)
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 paket kabartma tozu
  • Bir tutam dereotu

İçi için;

  • 150 gram beyaz peynir

Üzerine;

  • Yumurta sarısı
  • 1 tatlı kaşığı sıvı yağ(yumurta sarısının içine)
  • Çörek otu

Dereotlu Poğaça Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karıştırma kabının içine un, tuz, kabartma tozu, süt, yoğurt, sıvı yağı, yumuşamış tereyağı, sirke ve yumurta ekliyoruz.
  2. Yumurtanın bir adedinin sarısını üzerine sürmek için ayırıyoruz.
  3. Ortadan başlayarak hamurumuzu yoğuruyoruz.
  4. Kıvamı ortaya çıkıyor ve 2 dakika kadar yoğuruyoruz.
  5. En son ince doğranmış dereotunu ekleyip yoğuruyoruz bezelere bölüyoruz.
  6. İçine beyaz peynir koyup kapatıyoruz. İstediğiniz formlarda yapabilirsiniz.
  7. Yağlı kağıt serilmiş tepsiye alıyoruz.
  8. Ayırmış olduğunuz yumurtanın sarısına bir tatlı kaşığı sıvı yağ koyup karıştırıp fırçayla poğaçaların üzerlerine sürüyoruz.
  9. Üstlerine çörek otu serpip evvelce ısıtılmış alt üst ayar 180 derecelik fırının orta katında pişiriyoruz.
  10. 20 ile 25 dakika aralığında pişer. Her fırının pişirme mühleti farklı olabilir, kesinlikle denetim edelim.

Güzel demlenmiş çayınızın yanında sıcacık dışı kıyır kıyır içi yumuşacık dereotlu poğaçalar servise hazır.Deneyecek olan herkese afiyet olsun🤗.

Dereotlu Poğaça Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gırık
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Profiterol Ve Ekler Hamuru (Sıvıyağla)
Tatlı Toz Biberli Mahlepli Pastane Usulü Tuzlu Kurabiye
Gece Maması
Patates Köftesi
Kızartma Sebze Yemeği
Milföy Köfte
Hdabla | © 2025 |