Yoğurtlu Kabak

Yoğurtlu Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet kabak
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 3 su bardağı süzme yoğurt
  • 1 çay bardağı ceviz
  • Bir tutam dereotu
  • 1 kutu konserve mısır
  • 2 diş sarımsak ( isteğe bağlı )
  • 1 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tutam tuz

Yoğurtlu Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları rendeleyip tavaya koy üzerine sıvı yağ dökün ve hafif kavur suyunu çekene kadar.
  2. Diğer taraftan süzme yoğurt ve sarımsak ve tuzu karıştırın, üzerine doğranmış dere otu ceviz, mısır ve haşlanmış nohutu ekleyin.
  3. Son olarak soğuyan ve suyunu çeken kabağı üzerine ekleyip karıştırın istediğiniz halde süsleyip servis edebilirsiniz… konuklarınız bayılacak günlerin en lezzetli doyurucu tabağı olacaktır. Deneyen herkese afiyet olsun.

Yoğurtlu Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Donut
Karınca Tatlısı
Elmalı Kurabiye
Arpa Şehriyeli Bulgur Pilavı Tarifi
Salata Tadında Havuç Tarator
Pişi Tarifi (Mayasız Hamur Kızartması)
Hdabla | © 2025 |