Yoğurtlu İstiridye Mantarı

Yoğurtlu İstiridye Mantarı Tanımı İçin Malzemeler

  • 500 gram istiridye mantarı
  • 1 çay kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı tuz
  • Yarım çay kaşığı kimyon
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 4-5 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay kaşığı tuz(mantarımızada pişerken tuz attığımız için denetimli ekleyin)

Yoğurtlu İstiridye Mantarı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel mantarın yapraklarını ayıralım ve bir hoş yıkayalım.
  2. Biraz sularını sıkıp çok küçük olmayacak halde uzun uzun doğrayalım küçük doğramayın piştiğinde minicik oluyor beğenilen bir imaj olmuyor.
  3. Tavamıza mantarları alıp suyunu çekene kadar pişirelim daha sonra sıvı yağ ve tereyağını ekleyip karıştıralım ,bu kademede baharatlarını da ekleyelim karıştırıp kapağını kapatalım, ben genelde kısık ateşte yavaş yavaş pişiriyorum denetim ederek yarım saate yakın pişirelim.
  4. Baharatları damak zevkinize nazaran ekleyebilirsiniz.
  5. Mantarlarımız pişerken yoğurdunu hazırlayalım bir kaseye yoğurdu sarımsağı ve tuzu alalım ve karıştıralım.
  6. Yayvan bir tabağa yoğurdumuzu yayalım sonra üzerine biraz soğuyan mantarlarımızı ekleyelim dilerseniz doğranmış maydanoz ile süsleyebilirsiniz.

Hepsi bu kadar çok lezzetli bir tanım afiyet olsun.

Yoğurtlu İstiridye Mantarı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Avakado Tereyağı
Fettucini Alfredo
Kaşarlı Menemen Tarifi- En Lezzetli Menemen Nasıl Yapılır? (Videolu)
Elmalı Cevizli Yulaf Lapası (Mecaz Değil, Gerçekten 10 Dakikalık Tarif)
Burma Baklava
Nohutlu Yaz Salatası
Hdabla | © 2025 |