Yoğurtlu Ispanak Salatası
Yoğurtlu Ispanak Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kg. ıspanak
- 1 orta uzunluk kuru soğan
- 2-3 diş sarımsak
- 1 adet küçük domates
- 2-3 yemek kaşığı zeytinyağı
- Süzme yoğurt
- Acı kırmızı pul biber
- Az karabiber
- Çay kaşığı ucuyla toz şeker
- Tuz
Yoğurtlu Ispanak Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ispanaklar bol suda yıkanır, doğranır ve bir tencerede suyunu salıp çekene kadar öldürülür. Soğuması için bir kaseye alınır.
- Soğan yemeklik doğranır, sarımsak ezilir yahut dövülür. Geniş bir tavada soğan ve sarımsak zeytinyağında yumuşayana kadar kavrulur.
- Minik doğranmış yada rendelenmiş domates eklenir, domates yumuşayana kadar birkaç dakika daha pişirilir.
- Önceden yumuşatılmış ıspanak, fazla suyu sıkılarak tavadaki karışıma baharatlarla birlikte eklenir. 10-15 dakika kadar karıştırılarak kavrulur ve soğumaya bırakılır.
- Soğuyunca yoğurt ile düzgünce karıştırılıp, servis tabağına alınır. Üzerine isterseniz zeytinyağı gezdirebilirsiniz.
Notlar:Baharatları damak zevkinize nazaran ayarlayın. Ben acı pul biber kullanıyorum lakin acı sevmiyorsanız tatlı pul biber kullanabilirsiniz. Ben yoğurt baskın kullanmayı sevmiyorum zerzevatın tadını almak istediğim için 3 yemek kaşığı kadar yoğurt koyuyorum. Siz yoğurt kıvamını kendi zevkinize nazaran ayarlayın. Fotoda ölçü gözünüze az görünebilir, zira ben 2 farklı tabağa böldüm. Ölçü tamdır. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Ispanak Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










