Yoğurtlu Erişte Salatası

Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 paket erişte makarna
- 2 orta uzunluk patlıcan (közlenecek)
- 4 adet kapya biber (közlenecek)
- 1 kase kornişon turşu
- 1 kase mısır
- 5-6 kaşık zeytinyağı
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Yarım çay bardağı ceviz içi
- 1 küçük demet dere otu
- 2 küçük diş sarımsak
- 2 yemek kaşığı mayonez
- 1 büyük kase süzme yoğurt (kıvama nazaran çoğaltıp azaltılabilir)
Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Derin bir tencerede zeytinyağında erişteyi isteğe bağlı derecede kavurun.
- Kavrulan erişteye üzerine çıkacak kadar sıcak su koyun tuzunu ekleyip pişmeye bırakın.
- Patlıcan ve biberi delip fırında yada airfryerda közleyip doğrayın.
- Süzme yoğurt içersine sarımsakları ezip ekleyin (ben çok katı sevmediğim için süzme yoğurdu olağan yoğurtla karıştırıyorum) mayonezi ve birazda tuz ekleyip karıştırın.
- Pişen erişte soğuduktan sonra yoğurtlu karışımı, köz patlıcanı, köz biberi(bir kaşık ayırın), doğranmış kornişonu, dere otunu ve mısırı ekleyip güzelce karıştırın.
- Bir sos tavasına ince kıyılmış cevizi zeytinyağını ve kırmızı pul biberi koyup ocakta ısıtın çok yakmadan ocaktan alın ayırdığınız köz biberi ekleyip karıştırın.
- Erişte salatanızı servis kasesine alıp üzerine biberli cevizli karışımı dökün ve servise hazır. Afiyet olsun.
Yoğurtlu Erişte Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı




