Yoğurtlu Çıtır Kabak

Yoğurtlu Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 adet orta uzunluk kabak
  • 2 yemek kaşığı galeta unu
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 er çay kaşığı tuz
  • Zerdeçal
  • Toz biber
  • Nane
  • Karabiber

Üzeri sos için;

  • 4 yemek kaşığı yoğurt
  • Dereotu
  • Sarımsak

Yoğurtlu Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kabakları ice uzun biçimde doğrayalım derin bir kaba alalım.
  2. İçine başka materyalleri koyup harmanlayalım (yoğurt hariç).
  3. Borcama yağlı kağıt serip 200 derece fırına alt üst kızarana kadar pişirelim.
  4. 4 yemek kaşığı yoğurt 2 diş sarımsağı rendeleyim içine 1 tutam dereotunu incecik doğrayalım.
  5. Kızaran kabaklarımızı tabağan alalım yoğurt karışımımızı üzereni koyup afiyet ile tüketelim ☺️.

Yoğurtlu Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Karnabahar Yemeyen Kalmasın, Fırında Kızarmış Karnabahar
Yazların Vazgeçilmezi Karpuzlu Smoothie
Fit Börek (Hamur Açma Derdi Olmayan Diyete Uygun Börek)
Mandalinalı Cheesecake
Un Kurabiyesi
Sebzeli Tavuk
Hdabla | © 2025 |