Yoğurtlu Çıtır Kabak
Yoğurtlu Çıtır Kabak Tanımı İçin Malzemeler
- 2 adet orta uzunluk kabak
- 2 yemek kaşığı galeta unu
- 5 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 er çay kaşığı tuz
- Zerdeçal
- Toz biber
- Nane
- Karabiber
Üzeri sos için;
- 4 yemek kaşığı yoğurt
- Dereotu
- Sarımsak
Yoğurtlu Çıtır Kabak Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kabakları ice uzun biçimde doğrayalım derin bir kaba alalım.
- İçine başka materyalleri koyup harmanlayalım (yoğurt hariç).
- Borcama yağlı kağıt serip 200 derece fırına alt üst kızarana kadar pişirelim.
- 4 yemek kaşığı yoğurt 2 diş sarımsağı rendeleyim içine 1 tutam dereotunu incecik doğrayalım.
- Kızaran kabaklarımızı tabağan alalım yoğurt karışımımızı üzereni koyup afiyet ile tüketelim ☺️.
Yoğurtlu Çıtır Kabak Tanımı Fotoğraflı Yapılışı










