Yoğurtlu Brokoli Karnabahar Mezesi

Yoğurtlu Brokoli Karnabahar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
- 4-5 çiçek brokoli
- 3-4 çiçek karnabahar
- 2 adet havuç
- Yarım kase mısır
- 2-3 adet kornişon turşu
- 1 tutam dereotu
- 1 kase yoğurt
- 2 dolu yemek kaşığı mayonez
- 2 diş sarımsak
- Tuz
Üzeri için;
- 3-4 kaşık sıvı yağ
- Ceviz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yoğurtlu Brokoli Karnabahar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Karnabahar, brokoli ve küp küp doğranmış havuçlar tuzlu suda başka ayrı haşlanır.
- Haşlandıktan sonra düzgünce süzdürülüp kurulanır. (biraz süzgeçte bekletilsin zira sonradan suyunu bırakıyor).
- Derin borcama yoğurt ,mayonez, sarımsak ,1 çay kaşığı kadar da tuz alınıp karıştırılır.
- Üzerine küçük küçük doğranmış karnabahar, brokoli, havuç, turşu, mısır ve ince kıyılmış dereotu eklenir uygunca karıştılır, servis tabağına alınır.
- Yağda yakılmış ceviz ve toz biber salatanın üzerine gezdirilir ve servise hazır.Afiyet olsun 😇 🌸.
Yoğurtlu Brokoli Karnabahar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





