Yoğurtlu Brokoli Karnabahar Mezesi

Yoğurtlu Brokoli Karnabahar Mezesi Tanımı İçin Malzemeler

  • 4-5 çiçek brokoli
  • 3-4 çiçek karnabahar
  • 2 adet havuç
  • Yarım kase mısır
  • 2-3 adet kornişon turşu
  • 1 tutam dereotu
  • 1 kase yoğurt
  • 2 dolu yemek kaşığı mayonez
  • 2 diş sarımsak
  • Tuz

Üzeri için;

  • 3-4 kaşık sıvı yağ
  • Ceviz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber

Yoğurtlu Brokoli Karnabahar Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Karnabahar, brokoli ve küp küp doğranmış havuçlar tuzlu suda başka ayrı haşlanır.
  2. Haşlandıktan sonra düzgünce süzdürülüp kurulanır. (biraz süzgeçte bekletilsin zira sonradan suyunu bırakıyor).
  3. Derin borcama yoğurt ,mayonez, sarımsak ,1 çay kaşığı kadar da tuz alınıp karıştırılır.
  4. Üzerine küçük küçük doğranmış karnabahar, brokoli, havuç, turşu, mısır ve ince kıyılmış dereotu eklenir uygunca karıştılır, servis tabağına alınır.
  5. Yağda yakılmış ceviz ve toz biber salatanın üzerine gezdirilir ve servise hazır.Afiyet olsun 😇 🌸.

Yoğurtlu Brokoli Karnabahar Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Püf Noktalarıyla Fırın Sütlaç
Bulgurlu Pırasa Çorbası
Dubai Supangle
Şeker Pare (Tam Tutan Tarif)
Tam Kıvamında Kısır Tarifi
Mayasız Pişi
Hdabla | © 2025 |