Mayasız Pişi

Mayasız Pişi Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 adet yumurta
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 3 su bardağı un

Mayasız Pişi Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Un hariç tüm materyalleri bi kapta karıştıralım .
  2. Unu denetimli ekleyelim ve kulak göğsü kıvamında hamur elde edelim .
  3. Daha sonra hamuru yarım saat dinlendirelim.
  4. Dinlendirdikten sonra merdane ile açalım çok büyük gelirse iki ye bölüpte açabilirsiniz.
  5. İster kurabiye kalıbıyla ister bardakla istediğiniz biçimi verebilirsiniz.
  6. Şekil verdikten sonra aceleniz yoksa 15 dakika daha dinlendirin, daha düzgün kabarması için dinlendirdikten sonra kızgın yağda pişirin….

Mayasız Pişi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Milföy Hamurundan Kolay Profiterol Tarifi
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Orman Meyveli Portakallı Browni
Makarna Salatası
Pırasalı Sebze Çorbası (Pırasayı Sevmeyen Kalmasın)
Bal Kabaklı Muhallebi (8+ Ay)
Soğuk Yaz Çorbası(ayran Aşı)
Simit Tost
Hdabla | © 2025 |