Yoğurtlu Brezel
Yoğurtlu Brezel Tanımı İçin Malzemeler
- 250 gram siyez unu
- 200 gram süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı eritilmiş tereyağı
- 1 pk kabartma tozu yahut karbonat (ben tartar kremalı kabartma tozu kullandım)
- Tuz (isteğe bağlı) (dikkat: tuz 1 yaşından büyük bebekler için!)
Üzeri için:
- 1 yumurta sarısı & 1 yemek kaşığı süt (ben bitkisel süt kullandım)
Süslemek için:
- Çekirdek
- Susam
- Peynir vb.
Yoğurtlu Brezel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Bir kaba un ve kabartma tozunu ekleyip karıştırdım.
- Üzerine yoğurt ve eritilmiş tereyağını ekledim.
- Hamuru yavaş yavaş düzgünce yoğurdum; yoğurdukça hamur kıvam aldı ve yumuşacık oldu.
- Hamuru yuvarladım ve 4’e böldüm. (böylelikle 4 brezel çıkıyor. ).
- Her parçayı parmak kalınlığında uzun çubuklar haline getirdim ve uçlarını birleştirip brezel hali verdim.
- Üzerine yumurta sarısı ve süt karışımını sürdüm.
- Son olarak çekirdek, susam ve peynir ile süsledim.
- Önceden ısıtılmış 180°c fanlı fırında 25 dakika pişirdim.
Yoğurtlu Brezel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






