Yoğurt Tatlısı

Yoğurt Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • Yarım limon suyu ve rendesi
  • 1 paket kabartma tozu
  • 1 paket vanilya
  • 2 su bardağı un

Şerbeti için:

  • 3 su bardağı su
  • 3 su bardağı şeker
  • Yarım limon suyu

Yoğurt Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel şerbetini hazırlayalım. Tencereye su ve şekeri alıp kaynatalım inmesine yakın limon suyu ekleyelim.
  2. Şeker ve yumurtayı yeterlice çırpalım öteki gereçleri de ek edip karıştıralım.
  3. Yağlanmış kare borcam tepsiye dökelim evvelden ısıtılmış 180 derece fırında pişirelim.
  4. İlk sıcaklığı çıktıktan sonra ılık şerbeti üzerine dökelim, güzel çekmesi için şerbet ve tatlı ılık olmalıdır.
  5. Soğuduktan sonra buzdolabında bekletelim afiyet olsun.

Yoğurt Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Ev Yapımı Açma Börek
5 Dakikada Yapılacak En İyi Poğaça
Reyhan Şerbeti
Dubai Supangle
Çıtır Tavuk
Köz Biberli Nohut Salatası (Diyetisyenden)
Hdabla | © 2025 |