Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze

Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 bağ kuşkonmaz
  • 2 adet domates
  • 1 adet havuç
  • 1 adet kapya biber
  • 3 adet yeşil biber
  • 1 adet soğan
  • 5 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1/2 (yarım) çay kaşığı karabiber
  • 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
  • 1 tatlı kaşığı kekik
  • 1 çay kaşığı fesleğen

Alt taban için:

  • 5 yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 3 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 2 diş sarımsak

Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kuşkonmazlar sert kısımları kesilir 3-4 e bölünür.
  2. Havuç, kapya biber, yeşil biber jülyen doğranır.
  3. Soğan piyazlık doğranır.
  4. Kabuğu soyulan domatesler iri iri doğranır.
  5. Tüm sebzeler baharat, tuz ve zeytinyağ ile harmanlanır.
  6. Yağlı kağıt serilmiş fırın tepsisine konulup 190 derece fırında sebzeler yumuşayana kadar pişirilir.
  7. Alt taban için yoğurtlar, tuz, rendelenmiş sarımsak konulup karıştırılır ve servis tabağına alınır.
  8. Fırından çıkarılan sebzeler ılıyınca yoğurtlu karışımın üzerine konulup servis yapılır.

Yoğurt Soslu Kuşkonmazlı Meze Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Şekerpare
Maraş Usulü Sömelek Köfte
Pamuk Gibi Muzlu Rulo Pasta
Mantarlı Soslu Tavuk Göğsü
Çilek Rüyası
Sütsüz Krep
Hdabla | © 2025 |