Yoğun Soslu Islak Kek

Yoğun Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • ️3 adet yumurta
  • ️1 su bardağı toz şeker
  • ️1 su bardağı süt
  • ️1 su bardağı sıvı yağ
  • ️3 yemek kaşığı kakao
  • ️1,5 su bardağı un
  • ️1 paket kabartma tozu
  • ️1 paket vanilya

Sosu için;

  • ️2 su bardağı süt
  • ️1 su bardağı toz şeker
  • ️3 yemek kaşığı kakao
  • ️1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ

Yoğun Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım.
  2. Kalan gereçleri de ekleyip çırpalım ve büyük uzunluk kare borcamı yağlayıp kek hamurunu dökelim.
  3. Kalıbın kenar ve alt kısımlarından vurarak hava kabarcıklarını çıkaralım evvelden ısınmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişmeye bırakalım.
  4. Sosu için tüm gereçleri uygun bir tencerede karıştırıp pürüzsüz kıvam alana kadar pişirelim, kaynadıktan sonra ocağı kapatıp orta ara karıştırarak ılık hale gelmesini sağlayalım.
  5. Pişen keki fırından çıkarıp 5 dk dinlendirelim, sonrasında dilimleyelim. Sıcak haldeki kekimize ılık hale gelen sosumuzu dökelim.
  6. Soğuduktan sonra dilediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.

Yoğun Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Gelin Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Pastane Poğaçası (Çok Pratik)
Dubai Fıstıklı Knafeh Cheesecake
Şehriye Rüyası Salata
Çıtır Tavuk Baget
Gökkuşağı Salata
Özbek Pilavı
Hdabla | © 2025 |