Yoğun Soslu Islak Kek

Yoğun Soslu Islak Kek Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- ️3 adet yumurta
- ️1 su bardağı toz şeker
- ️1 su bardağı süt
- ️1 su bardağı sıvı yağ
- ️3 yemek kaşığı kakao
- ️1,5 su bardağı un
- ️1 paket kabartma tozu
- ️1 paket vanilya
Sosu için;
- ️2 su bardağı süt
- ️1 su bardağı toz şeker
- ️3 yemek kaşığı kakao
- ️1/2 (yarım) su bardağı sıvı yağ
Yoğun Soslu Islak Kek Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve toz şekeri köpürene kadar çırpalım.
- Kalan gereçleri de ekleyip çırpalım ve büyük uzunluk kare borcamı yağlayıp kek hamurunu dökelim.
- Kalıbın kenar ve alt kısımlarından vurarak hava kabarcıklarını çıkaralım evvelden ısınmış 170 derece fırında 35-40 dakika pişmeye bırakalım.
- Sosu için tüm gereçleri uygun bir tencerede karıştırıp pürüzsüz kıvam alana kadar pişirelim, kaynadıktan sonra ocağı kapatıp orta ara karıştırarak ılık hale gelmesini sağlayalım.
- Pişen keki fırından çıkarıp 5 dk dinlendirelim, sonrasında dilimleyelim. Sıcak haldeki kekimize ılık hale gelen sosumuzu dökelim.
- Soğuduktan sonra dilediğiniz formda süsleyip servis edebilirsiniz. Deneyecek olanlara afiyet olsun. 🤗.
Yoğun Soslu Islak Kek Tanımı Fotoğraflı Yapılışı











