Yiyenin Tek Kasede Duramayacağı Fırında Sütlaç

Yiyenin Tek Kasede Duramayacağı Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 litre süt
  • 1,5 çay bardağı pirinç
  • 3 yemek kaşığı nişasta (1,5 çay bardağı su ile açabilirsiniz)
  • 1 paket krema
  • 1,5 su bardağını biraz fazla şeker ( şekerli sevenler 2 bardak koyabilir)
  • 1 paket vanilya
  • 1 tutam tuz

Yiyenin Tek Kasede Duramayacağı Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Sütü uygun bir tencereye alıp kaynatıyoruz ,aynı vakitte pirinçleri yıkamadan farklı bir tencerede suyunu çekene kadar yumuşatıyoruz.
  2. Pirinç hazır olunca sütün içine aktariyoruz.
  3. Süt kaynamaya başladıktan 2-3 dk sonra şekeri ekliyoruz.
  4. Yine bu etapta daha kısık ateşte 3-4 dk kaynatıyoruz.
  5. Daha sonra kremayı ekleyip uygunca süte yediriyoruz(bazı kremalar topaklanıyor dikkat!)
  6. Ardından vanilya ekleniyor ve en son nişastalı suyu döküyoruz. Dikkatli dökün ansızın kalınlaşmaması için.
  7. Fırın için uygun kaplara sütlacı dökelim ve hiç bekletmeden fırına atalım.
  8. Üst fan ayarında 250 derecede 1-2 dk içinde kızarıyor.
  9. Çıkartıp soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın en az 2 saat beklesin. Sonra dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :).

Yiyenin Tek Kasede Duramayacağı Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kivili Elmalı Sodalı Smothie
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Bebek Menemen
Çatlak Kurabiye
Ramazan Pidesi
Üç Kaşık Tatlısı
Kremalı Domates Çorbası
Kaşarlı Köfte
Hdabla | © 2025 |
404 Not Found

404

Not Found

The resource requested could not be found on this server!


Proudly powered by LiteSpeed Web Server

Please be advised that LiteSpeed Technologies Inc. is not a web hosting company and, as such, has no control over content found on this site.