Yiyenin Tek Kasede Duramayacağı Fırında Sütlaç

Yiyenin Tek Kasede Duramayacağı Fırında Sütlaç Tanımı İçin Malzemeler
- 2 litre süt
- 1,5 çay bardağı pirinç
- 3 yemek kaşığı nişasta (1,5 çay bardağı su ile açabilirsiniz)
- 1 paket krema
- 1,5 su bardağını biraz fazla şeker ( şekerli sevenler 2 bardak koyabilir)
- 1 paket vanilya
- 1 tutam tuz
Yiyenin Tek Kasede Duramayacağı Fırında Sütlaç Tanımı Nasıl Yapılır?
- Sütü uygun bir tencereye alıp kaynatıyoruz ,aynı vakitte pirinçleri yıkamadan farklı bir tencerede suyunu çekene kadar yumuşatıyoruz.
- Pirinç hazır olunca sütün içine aktariyoruz.
- Süt kaynamaya başladıktan 2-3 dk sonra şekeri ekliyoruz.
- Yine bu etapta daha kısık ateşte 3-4 dk kaynatıyoruz.
- Daha sonra kremayı ekleyip uygunca süte yediriyoruz(bazı kremalar topaklanıyor dikkat!)
- Ardından vanilya ekleniyor ve en son nişastalı suyu döküyoruz. Dikkatli dökün ansızın kalınlaşmaması için.
- Fırın için uygun kaplara sütlacı dökelim ve hiç bekletmeden fırına atalım.
- Üst fan ayarında 250 derecede 1-2 dk içinde kızarıyor.
- Çıkartıp soğuduktan sonra buzdolabına kaldırın en az 2 saat beklesin. Sonra dilediğiniz üzere servis edebilirsiniz.Afiyet olsun :).
Yiyenin Tek Kasede Duramayacağı Fırında Sütlaç Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

