Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı
Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı yeşil mercimek
- 2.5 su bardağı pirinç
- Tavuk göğsü (miktarı isteğe bağlı)
- Sıvı yağ
- Tuz
- Reyhan
Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak yeşil mercimekleri düzgünce yıkayıp sıcak suda 30-40 dk bekletiyoruz. Bu suyu atmamaya dikkat edelim.
- Ardından pirinçleri de güzelce yıkayıp tuzlu ve ılık suda 20 dk bekletiyoruz.
- Daha sonra ısınan kabımıza sıvı yağı ek edip akabinde ıslanan pirinçleri kavuruyoruz.
- Sonrasında yeşil mercimekleri ilave edip düzgünce kavuruyoruz.
- Bir yandan da daha evvelce biraz tuzlu olacak biçimde suda haşlanmaya bıraktığımız tavuk göğsünü alığ soğumaya bırakıyoruz. Onları çok da küçük olmayacak halde kesiyoruz. Tavuk suyunu da atmıyoruz.
- Kavurma süreci bittikten sonra mercimekleri beklettiğimiz suyu yavaş yavaş ek ediyoruz, akabinde tavuk suyunu da ek edip kaynamaya bırakıyoruz.
- Suyunu aldıkça vermek lazım, çok ateşte değil, daha yüksek ateşte pişirmeye dikkat ediyorum ben. Bir birine çok fazla yapışmasın diye.
- Suyunu çekince altını kapatıp, üzerine doğranmış reyhanları ek ediyoruz ve kapağına mutfak havlusu sararak demlenmeye bırakıyoruz.
- Biraz sonra yemeğimiz sunuma hazır oluyor. İsteğe nazaran ayranla servis ede bilirsiniz. Afiyet olsun).
Yeşil Mercimekli Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







