Yeşil Limon Rendeli Yoğurt Tatlısı

Yeşil Limon Rendeli Yoğurt Tatlısı Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet yumurta
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 1 su bardağı un
  • 1,5 su bardağı irmik
  • 1 adet yeşil limonun kabuğunun rendesi
  • 1 paket vanilya ve kabartma tozu
  • Yarım çay kaşığı karbonat
  • 1 yemek kaşığı limon suyu

Şerbeti için;

  • 6 su bardağı su
  • 3 su bardağı toz şeker
  • 1 tatlı kaşığı limon suyu

Üzerine:

  • 1 küçük kase ayıklanmış tuzsuz yerfıstığı

Yeşil Limon Rendeli Yoğurt Tatlısı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Derin bir yumurta ve şekeri çırpıcı ile beş dakika çırpalım. Sonra yoğurt ,sıvı yağ ekleyip beş dakika daha çırpalım. Unu eleyerek koyup karıştıralım. İrmiği ek edip karıştıralım.
  2. Vanilya, limon kabuğu rendesi koyup karıştıralım, kabartma tozu ,karbonat koyalım üzerine limon suyu döküp karıştıralım. Yağlanmış fırın tepsisine dökelim. Üzerine yer fıstıkları dizelim.
  3. Önceden ısıtılmış fırında 180 derecede 35-40 dk denetim ederek pişirelim. Sonra çıkaralım soğumaya bırakalım.
  4. Şerbet için; limon suyu hariç hepsini koyalım. İki iç dk karıştıralım, erişin sonra fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Limon suyu ekleyip karıştıralım. 15 _20 dk kısık ateşte denetim ederek pişirelim.
  5. Fırından çıkınca tatlı biraz soğuduktan sonra dilimlere keselim. Tatlı ılık şerbeti de ılık olarak buluşturalım. Buzdolabında bir saat soğuduktan sonra afiyet olsun.

Yeşil Limon Rendeli Yoğurt Tatlısı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kakaolu Çatlak Kurabiye
Orjinal Diyarbakır Usulü Çiğköfte Tarifi (Buzla Yoğurma, Mükemmel Kıvam)
Çiğ Köfte
Çilekli Çikolatalı Cupcake
Doyurucu Enfes Gün Tabağı
Kefirli Pamuk Poğaça
Hdabla | © 2025 |