Yeşil Kabaklı Kuskuslu Pirinç Pilavı

Yeşil Kabaklı Kuskuslu Pirinç Pilavı Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı osmancık pirinç
  • 1 küçük çay bardağı kuskus
  • 1 küçük uzunluk adet yeşil kabak
  • 1 adet kuru soğan
  • 1 dış sarımsak
  • 1 çay kaşığı tuz ,toz şeker
  • Yarım çay kaşığı karabiber
  • 5 yemek kaşığı sıvı yağ
  • 1 tatlı kaşığı tereyağı
  • 2,5 su bardağı su

Yeşil Kabaklı Kuskuslu Pirinç Pilavı Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye yağları koyalım. Küçük doğranmış soğan, sarımsağı koyalım bir dk kavuralım. Kuskusu koyalım. Kısık ateşte iki dk kavuralım. Sonra ılık tuzlu suda bekletip, yıkayıp, süzdüğümüz pirinci ek edip karıştıralım. İki dk kavuralım.
  2. Kabuğu soymadan küçük küp doğranmış kabağı ek edip karıştıralım. Suyunu dökelim tuz ,şeker, karabiber serpip karıştıralım.
  3. Fokurdayıncaya ocağın altını kısalım. Kısık ateşte denetim ederek suyu çekene kadar pişirelim. Afiyet olsun.

Yeşil Kabaklı Kuskuslu Pirinç Pilavı Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Lokanta Usulü Orman Kebabı
Çıtır Patates (Videolu)
Trileçe Tarifi ( Tam Ölçü)
Terbiyeli Ispanak Çorbası
Bardakta Kolay Tiramisu
Pizza Poğaça
Hdabla | © 2025 |