Yeşil Erik Mezesi Yada (Salatası)

Yeşil Erik Mezesi Yada (Salatası) Tanımı İçin Malzemeler

  • 10 -15 tane yeşil erik
  • 1 tutam taze nane ve dereotu
  • 1 fiske tuz
  • 1 diş sarımsak
  • 1 yemek kaşığı limon suyu (erikler ekşiyse gerek yok)

Yeşil Erik Mezesi Yada (Salatası) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Erikler, dereotu ve nane güzelce yıkanır dövülecek bir kabın içine konur evvel nane, dereotu tuz ve sarımsak ek edilir tokmakla güzelce dövülür blender olmaz zira aroma düzgün çıkmaz.
  2. Daha sonra içine tek tek yeşil erikler atılarak taş ya da tokmakla üzerine hafif hafif vurarak suyu ve çekirdeği çıkarılır.
  3. En son limon ek edilir karıştırılır ve servis tabağına alınır afiyet olsun ❤️ Meze, salata ya da atıştırmalık olarak tüketilir.

Yeşil Erik Mezesi Yada (Salatası) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Arpa Şehriyeli Tavuk Yemeği Tarifi
Kahvaltıların Vazgeçilmezi Mıhlama
Bisküvili Latte Pasta (Videolu)
Kışlık Salamura Zeytin
Soya Soslu Sebze Sote (Sebze Şöleni)
Makarna Cipsi
Hdabla | © 2025 |