Yeni Gelin Pastası
Yeni Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler
- 4 adet yumurta
- 1 su bardağı şeker
- 1 su bardağı un
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 paket kabartma tozu
Keki ıslatmak için;
- 2 su bardağı soğuk süt
- 2 yemek kaşığı şeker
Muhallebisi için;
- 1 litre süt
- 1 su bardağı şeker
- 3 yemek kaşığı un
- 2 yemek kaşığı nişasta
- 1 paket şekerli vanilin
- 1 yemek kaşığı margarin ( pişmeye yakın)
- 1 paket toz krem şanti (soğuduktan sonra)
Üzeri için;
- Hindistan cevizi tozu
Yeni Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle kekimizi yapalım 4 yumurta ve bir su bardağı şekeri ve şekerli vanilini yeterlice beyaz olana kadar çırpalım ( yumurta kokusu olmaması için şekerli vanilin ekliyoruz).
- Kekimizi çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar çırpalım.
- Yağladığımız kare borcama kekimizi eşit ölçüde dökelim.
- Önceden ısıtılmış fansız ayarda 15 yada 20 dakika pişireyim fırına nazaran değişiklilik gösterebilir.
- Muhallebimizi yapalım kek pişene kadar. Bir tencereye sütümüzü ve sırasıyla şeker ,nişasta ,un ve şekerli vanilini ekleyip ocağa alalım.
- Pişene kadar muhallebimizi karıştıralım baloncuk baloncuk olunca muhallebimize bir yemek kaşığı margarin ekleyelim tekrar bi fokurdattıktan sonra ocağımızı kapatalım soğusun.
- Kek piştikten sonra soğumasını bekleyelim ve üzerini çatalla yada bıçakla küçük delikler açalım.
- Soğuyan kekimize soğuk süt ve şeker karışımı ile ıslatalım.
- Bu esnada muhallebimizde soğumuştur içine toz krem şanti ekleyelim pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpalım.
- Islattığımızın kekin üzerine muhallebimizi dökelim eşit bi halde üzerine de hindistan cevizi tozu dökelim ne kadar seviyorsanız ben bol kullandım ve 3 yada 4 saat buz dolabında dinlendirelim afiyet olsun🥰.
Yeni Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















