Yeni Gelin Pastası

Yeni Gelin Pastası Tanımı İçin Malzemeler

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 paket kabartma tozu

Keki ıslatmak için;

  • 2 su bardağı soğuk süt
  • 2 yemek kaşığı şeker

Muhallebisi için;

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı şeker
  • 3 yemek kaşığı un
  • 2 yemek kaşığı nişasta
  • 1 paket şekerli vanilin
  • 1 yemek kaşığı margarin ( pişmeye yakın)
  • 1 paket toz krem şanti (soğuduktan sonra)

Üzeri için;

  • Hindistan cevizi tozu

Yeni Gelin Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle kekimizi yapalım 4 yumurta ve bir su bardağı şekeri ve şekerli vanilini yeterlice beyaz olana kadar çırpalım ( yumurta kokusu olmaması için şekerli vanilin ekliyoruz).
  2. Kekimizi çırptıktan sonra un ve kabartma tozunu da ekleyip tekrar çırpalım.
  3. Yağladığımız kare borcama kekimizi eşit ölçüde dökelim.
  4. Önceden ısıtılmış fansız ayarda 15 yada 20 dakika pişireyim fırına nazaran değişiklilik gösterebilir.
  5. Muhallebimizi yapalım kek pişene kadar. Bir tencereye sütümüzü ve sırasıyla şeker ,nişasta ,un ve şekerli vanilini ekleyip ocağa alalım.
  6. Pişene kadar muhallebimizi karıştıralım baloncuk baloncuk olunca muhallebimize bir yemek kaşığı margarin ekleyelim tekrar bi fokurdattıktan sonra ocağımızı kapatalım soğusun.
  7. Kek piştikten sonra soğumasını bekleyelim ve üzerini çatalla yada bıçakla küçük delikler açalım.
  8. Soğuyan kekimize soğuk süt ve şeker karışımı ile ıslatalım.
  9. Bu esnada muhallebimizde soğumuştur içine toz krem şanti ekleyelim pürüzsüz bir kıvam olana kadar çırpalım.
  10. Islattığımızın kekin üzerine muhallebimizi dökelim eşit bi halde üzerine de hindistan cevizi tozu dökelim ne kadar seviyorsanız ben bol kullandım ve 3 yada 4 saat buz dolabında dinlendirelim afiyet olsun🥰.

Yeni Gelin Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kuru İncir Reçeli
Mandalina Jelli Muhallebi
Domates Sosu (Kabuklarını Soymadan)
Bayrama Özel Kuyruk Yağı İle Sade Kavurma
El Açması Baklava
Düdüklü Tencerede Taze Fasulye
Hdabla | © 2025 |