Yemlik Otu Yemeği

Yemlik Otu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilo yemlik otu
  • 2 adet kuru soğan
  • 1 diş sarımsak
  • Yarım çay bardağı bulgur ya da pirinç
  • 3 yemek kaşığı zeytinyağı
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1,5 yemek kaşığı domates salçası
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
  • 1 tatlı kaşığı pul biber
  • 1,5 su bardağı sıcak su

Yemlik Otu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle yemlik otlarını sudan bir geçirip, bol sirkeli suda bekletelim, daha sonra 4,5 sefer yıkayalım çok küçültmeden doğrayalım.
  2. Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp yağlarla birlikte tencere alalım, karamelize olana kadar kavururalum salçayı ve tuz hariç baharatları verelim.
  3. Salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
  4. Otumuzu ekleyelim.
  5. Tencerede uygunca harmanlayalım.
  6. Kendi suyu ile kısık ateşte 6 dk kapağı kapalı pişirelim.
  7. Bulguru ve tuzu ileve edelim.
  8. 5 dk bu halde pişirelim. Sıcak suyu ek edip yemeğimiz suyunu çekene kadar pişirelim.

Afiyet olsun desteklerinizi bekliyorum sevgiyle kalın ❤️.

Yemlik Otu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kestirme Çorbası
Zeytinyağlı Sarma (Videolu)
Kinoa Kısırı
Tam Ölçü Sütlaç
Kolay Şerbetli Tatlı
Kısır Tarifi
Hdabla | © 2025 |