Yemlik Otu Yemeği
Yemlik Otu Yemeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilo yemlik otu
- 2 adet kuru soğan
- 1 diş sarımsak
- Yarım çay bardağı bulgur ya da pirinç
- 3 yemek kaşığı zeytinyağı
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1,5 yemek kaşığı domates salçası
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1,5 su bardağı sıcak su
Yemlik Otu Yemeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle yemlik otlarını sudan bir geçirip, bol sirkeli suda bekletelim, daha sonra 4,5 sefer yıkayalım çok küçültmeden doğrayalım.
- Soğan ve sarımsağı yemeklik doğrayıp yağlarla birlikte tencere alalım, karamelize olana kadar kavururalum salçayı ve tuz hariç baharatları verelim.
- Salçanın kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Otumuzu ekleyelim.
- Tencerede uygunca harmanlayalım.
- Kendi suyu ile kısık ateşte 6 dk kapağı kapalı pişirelim.
- Bulguru ve tuzu ileve edelim.
- 5 dk bu halde pişirelim. Sıcak suyu ek edip yemeğimiz suyunu çekene kadar pişirelim.
Afiyet olsun desteklerinizi bekliyorum sevgiyle kalın ❤️.
Yemlik Otu Yemeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









