Yazın En Kolay Fresh Tatlısı Asude
Yazın En Kolay Fresh Tatlısı Asude Tanımı İçin Malzemeler
- 1750 ml su ( 1 su bardağı su nişastalı karışım için ayrılacak)
- 1 bardak şeker
- 1 su bardağından 1 parmak az nişasta
Yazın En Kolay Fresh Tatlısı Asude Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tenceremize aldığımız şekeri orta ateşte karıştırarak eritiriz.
- Şeker eridikten sonra (şekeri köpüklenip yakmadan)1250 ml suyu tenceremize denetimli bir formda ekleriz.
- Karışımı biraz karıştırdıktan sonra soğuk suda çözdürdüğümüz nişastayı da tencereye alıp yavaş yavaş ateşimizi çok harlamadan tatlımızı pişiririz.
- Tatlımız kıvam aldıkça daha şeffaf bir manzara olacaktır.
- Dilerseniz farklı bir yerde pişirdiğiniz karanfil suyunu da tatlıya ekleyebilirsiniz. Ben bu tanımda eklemedim. Lakin bu halde de pişirilmesi yaygındır.
- Tatlılarınızı ister sıcak ister soğuk tüketebilirsiniz.
- Soğuk tüketildiğinde yazın vazgeçilmeniz olmaya aday son derece hafif bir tatlıdır.
Yazın En Kolay Fresh Tatlısı Asude Tanımı Fotoğraflı Yapılışı















