Yaz Turşusu Çabuk Turşu

Yaz Turşusu Çabuk Turşu Tanımı İçin Malzemeler
- 1 kilogram biber
- 1 su bardağı sirke
- 1 su bardağı su
- 1 su bardağı sıvı yağ
- 2 yemek kaşığı kaya tuzu
- 1 yemek kaşığı şeker
- 1 baş sarımsak
Yaz Turşusu Çabuk Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?
- Biberler güzelce yıkanıp tohumları temizlenir, istenilen büyüklükte kesilerek hazırlanır ya da ( tohumlu yapmak isterseniz üzerinden bıçakla ya da çatalla delinerek) hazırlanır.
- Tenceremize su sirke tuz, toz şeker ve yağ koyularak ocağın altı yakılır.
- Kaynamaya başladığında içine biberler ve sarımsaklar atılır (sarımsakları bütün ya da istediğiniz halde doğrayarak kullanabilirsiniz)
- Birkaç dakika biberlerin rengi dönene kadar kaynatılır kevgirle çıkarılır .
- Konserve kavanozlarına alınır üzerlerine tenceredeki su dökülür yeni kapakla ikisi sol bir sağ güzelce sıkılır .
- 3 ila 5 gün sonra yemeğe hazırdır konserve üzere sıcak kapatırsak uzun müddet dayanır kapağı açtıktan sonra buzdolabında kalırsa bozulmadan bekleyebilir.
- Hemen tüketilecekse az yapılmışsa biberler ne sarımsaklar çıkarılır soğutulur tencerede kalan su da ılınınca kavanozlara biberlerin üzerine çıkacak kadar ek edilir kapalı bir kabın içinde buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyetler olsun 💚.
Yaz Turşusu Çabuk Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı







