Yaz Turşusu Çabuk Turşu

Yaz Turşusu Çabuk Turşu Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 kilogram biber
  • 1 su bardağı sirke
  • 1 su bardağı su
  • 1 su bardağı sıvı yağ
  • 2 yemek kaşığı kaya tuzu
  • 1 yemek kaşığı şeker
  • 1 baş sarımsak

Yaz Turşusu Çabuk Turşu Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Biberler güzelce yıkanıp tohumları temizlenir, istenilen büyüklükte kesilerek hazırlanır ya da ( tohumlu yapmak isterseniz üzerinden bıçakla ya da çatalla delinerek) hazırlanır.
  2. Tenceremize su sirke tuz, toz şeker ve yağ koyularak ocağın altı yakılır.
  3. Kaynamaya başladığında içine biberler ve sarımsaklar atılır (sarımsakları bütün ya da istediğiniz halde doğrayarak kullanabilirsiniz)
  4. Birkaç dakika biberlerin rengi dönene kadar kaynatılır kevgirle çıkarılır .
  5. Konserve kavanozlarına alınır üzerlerine tenceredeki su dökülür yeni kapakla ikisi sol bir sağ güzelce sıkılır .
  6. 3 ila 5 gün sonra yemeğe hazırdır konserve üzere sıcak kapatırsak uzun müddet dayanır kapağı açtıktan sonra buzdolabında kalırsa bozulmadan bekleyebilir.
  7. Hemen tüketilecekse az yapılmışsa biberler ne sarımsaklar çıkarılır soğutulur tencerede kalan su da ılınınca kavanozlara biberlerin üzerine çıkacak kadar ek edilir kapalı bir kabın içinde buzdolabında bekletebilirsiniz. Afiyetler olsun 💚.

Yaz Turşusu Çabuk Turşu Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Cevizli Çimdik Kurabiye
Kabartma Tozlu Perişan Poğaça
Patlıcan Sarma
El Açmasız Gözleme
Nefis Tarator Sos
Humus
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet