Yaz Türlüsü
Yaz Türlüsü Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 3 adet kapya biber (iri doğranmış)
- 3 adet soğan (doğranmış)
- 5 adet patates (iri doğranmış)
- 2 adet kabak (iri doğranmış)
- 2 yemek kaşığı domates salçası
- 3 diş sarımsak (ezilmiş)
- 1 yemek kaşığı zerzevat tuzu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- 3 yemek kaşığı zeytinyağ
- 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- Üzerini geçecek kadar kaynar su
Yaz Türlüsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Geniş bir tencereye az ölçüde zeytinyağı alıp soğanları pembeleşene kadar kavurun.
- Ardından kapya biberleri ekleyip birkaç dakika birlikte kavurun.
- İri doğranmış patatesleri ek edip yavaşça kavurun.
- Salçayı, ezilmiş sarımsağı, haşlanmış nohutu ve kabakları ekleyin.
- Baharatları serpin, üzerine kaynar su ekleyin (sebzelerin üzerini azıcık geçecek kadar).
- Sebzeler hafif canlı kalacak formda, orta ateşte pişirin.
- Servis öncesi yemeğin suyunu kıvamlı olacak halde ayarlayın.
Yaz Türlüsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














