Fırında Limonlu Kuzu Kaburga

Fırında Limonlu Kuzu Kaburga Tanımı İçin Malzemeler
- Tuz, karabiber, kekik (baharat)
- 1.5 kilo kuzu kol parçaları
- 1 limonun kabuğu
- 2 orta uzunluk limonun suyu
- 2 diş sarımsak
- 3 kısım taze kekik
- 1 kısım taze biberiye
- Yarım çay bardağı sirke
- Yarım çay bardağı su
- 1 tavuk bulyon küpü
- 30 ml zeytinyağı
- 2 yemek kaşığı bal
- 3 yemek kaşığı yumuşak hardal
Fırında Limonlu Kuzu Kaburga Tanımı Nasıl Yapılır?
- Etin her tarafını tuz, karabiber ve kekik ile baharatlayın.
- Blenderin içine zeytinyağı, bal, hardal, sarımsak, kekik, biberiye, limon suyu, limon kabuğu, bulyon küpünü, sirke ve suyu karıştırın. Şayet karışım çok akışkan olduysa biraz daha hardal ekleyin, çok koyu olduysa biraz daha su ekleyin.
- Fırın kabını ıslatılmış yağlı kağıt ile kaplayın, üzerine sosun yarısını dökün, kaburgaları üstüne yerleştirin ve geri kalan sosu üzerine dökün, eşit biçimde yayılmasını sağlayın.
- Etin üzerini ıslatılmış yağlı kağıtla kapatıp, 180 derece sıcaklıkta 90 dakika boyunca fırınlayın. Akabinde yağlı kağıdı çıkarın ve et kızarana kadar 10 dakika daha pişirin. Sonra etleri karşıt çevirin ve altın rengi olana kadar pişirmeye devam edin.
Fırında Limonlu Kuzu Kaburga Tanımı Fotoğraflı Yapılışı





