Yaz Salatası Tarifi

Yaz Salatası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 adet orta uzunluk göbek kıvırcık marul (yarısı doğrayın )
  • 2 adet salatalık
  • Küçük 1 kase haşlanmış mısır
  • 3 dolu yemek kaşığı süzme yoğurt
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı pul biber
  • Tuz (damak zevkinize göre)
  • Yarım limonun suyu

Yaz Salatası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Hazırlanışı: geniş bir kaseye süzme yoğurt, pul biber, kuru nane, tuz ve limon suyunu alın. Güzelce karıştırarak sosu hazırlayın.
  2. Kıvırcık marulu bol suyla yıkayın, süzdükten sonra çok ince olmayacak halde doğrayın. Salatalıkları yıkayıp kabuklarını soyun, küçük küpler hâlinde doğrayın.
  3. Doğradığınız gereçleri yoğurtlu sosa ekleyin son olarak haşlanmış mısırı da ekleyin bir hoş karıştırın.
  4. Servis tabağına alarak soğuk biçimde servis edin. 🌞 bu salata, sıcak yaz günlerinde ferahlatıcı, hafif ve sağlıklı bir alternatif! isteğe nazaran içine ince doğranmış dereotu yahut nane yaprakları da ekleyebilirsiniz. Afiyet olsun!.

Yaz Salatası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kurutulmuş Karışık Sebze Kavurması
Haşhaşlı Şekerpare
Brownipare
Bebek Ara Öğün
Yumuşacık Soslu Antrikot (Videolu)
Yayla Çorbası
Hdabla | © 2025 |