Yayla Çorbası Tarifi

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı pirinç
  • 3 su bardağı yoğurt
  • Yarım su bardağı un
  • Sıcak su (göz kararı)
  • Tuz
  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 çorba kaşığı nane

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak sıcak kaynamış suyuna yıkanmış pirinçimizi ekleyip kaynatıyoruz.
  2. O sırada yoğurt ve unumuzu birlikte içinde pütür kalmayacak biçimde çırpıyoruz.
  3. Kaynayan pirinçin üzerine koyup hiç bırakmadan kaynayana kadar karıştıralım zira karıstırmazdak çorbamız kesilebilir.
  4. Çorbamız kaynarken kısık ateşte bizde tereyağı tavaya alıp eritiyoruz.
  5. Eriyen yagın üstüne naneyi koyup karıstırıp çorbanın üzerine döküyoruz.
  6. Tuzuda ekleyip 10 -15 dk pişirip servis edebiliriz. Afiyet olsun:).

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Salep Tatlısı
Su Koymadan Düdüklüde Tandır Tadında Köy Tavuğu
Soğanlı Peynirli Börek
Yoğurt Soslu Meyveli Kek Tarifi (Videolu)
Pastane Poğaçası Tadında Tarif
Hazırını Aratmayan Vitamin Deposu Kavanoz Maması
Hdabla | © 2025 |