Yayla Çorbası
Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı tel şehriye
- 1 litre su
- 1 su bardağı yoğurt
- 2 yemek kaşığı un
- 1 adet yumurta
- Tuz
Üzeri için;
- Sıvı yağ
- Toz biber
- Kuru nane
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle tel şehriyeleri 1 litre suda haşlıyoruz daha sonra yoğurt, yumurta ve unu düzgünce çırpıp haşlanan şehriye suyunu da bir kepçe alarak yoğurdun içine döküp yeterlice karıştıralım.
- Daha sonra ılıyan yoğurdu şehriyelerin içine dökelim bir yandan döküp bir yandan da karıştırmamız lazım ki kesilmesin yeterlice karıştırıp, kaynayana kadar karıştırıyoruz.
- Daha sonra sıvı yağ, toz biber, kuru naneyi güzelce yakıyoruz, daha sonra çorbayı başka farklı kaselere alıp üzerine kızdırdığımız yağı bir kaşık yardımıyla döküyoruz sonradan servise veriyoruz. Şimdiden afiyet olsun ☺️
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














