Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı tel şehriye
  • 1 litre su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 2 yemek kaşığı un
  • 1 adet yumurta
  • Tuz

Üzeri için;

  • Sıvı yağ
  • Toz biber
  • Kuru nane

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle tel şehriyeleri 1 litre suda haşlıyoruz daha sonra yoğurt, yumurta ve unu düzgünce çırpıp haşlanan şehriye suyunu da bir kepçe alarak yoğurdun içine döküp yeterlice karıştıralım.
  2. Daha sonra ılıyan yoğurdu şehriyelerin içine dökelim bir yandan döküp bir yandan da karıştırmamız lazım ki kesilmesin yeterlice karıştırıp, kaynayana kadar karıştırıyoruz.
  3. Daha sonra sıvı yağ, toz biber, kuru naneyi güzelce yakıyoruz, daha sonra çorbayı başka farklı kaselere alıp üzerine kızdırdığımız yağı bir kaşık yardımıyla döküyoruz sonradan servise veriyoruz. Şimdiden afiyet olsun ☺️

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Haşhaşlı Revani Tatlısı
Salsa Sosu Fajita (Yanında Makarna)
Yoğurtlu İrmik Tatlısı
Yeşil Fasulye
Mahlepli Tuzlu Kurabiye
Fırında Biber Dolma
Hdabla | © 2025 |