Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç (isteğe bağlı olarak yalnızca evvelden haşlanmış yarma ile de yapabilirsiniz)
  • 3 su bardağı soğuk su
  • 3 su bardağı sıcak su (veya kemik yahut tavuk suyu kullanabilirsiniz)
  • Tuz
  • İsteğe bağlı 1-2 diş sarımsak

Terbiyesi için:

  • 1 adet yumurta sarısı
  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un

Sosu için:

  • 2 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı nane
  • İsteğe bağlı 1 yahut 2 çay kaşığı pul biber

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Yıkanmış pirinçler yumuşayana kadar haşlanır.
  2. Diğer yandan terbiyesi için bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısı eklenip çırpılır.
  3. Yumuşamış olan pirinçlere 3 su bardağı daha sıcak su ek edilip karıştırılır.
  4. Çorbanın suyundan 2 kepçe su alınıp terbiyenin olduğu kaba ek edilip, terbiyesi iyicene çırpılır.
  5. Çırpılan terbiye tencereye ek edilip bir iki taşım kaynatılıp tuz eklenir. Tuz eklendikten sonra bir taşım daha kaynatılır.
  6. Diğer yandan bir cezveye nane ve tereyağ ek edilir. Tereyağ eriyene kadar karıştırılır eriyen naneli tereyağ çorbanın üzerine ek edilir. Afiyet olsun.

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Hindistan Cevizli Şerbetli Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

1 Hamur 3 Kek
Süper Hızlı Milkshake
Tatlı Pasta Ve Süslemeleriniz İçin Krep Kırığı
Bisküvi Tadında Kurabiye
Tavuklu Fettuccine Alfredo (Videolu)
Tepsi Kebabı
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet