Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç (isteğe bağlı olarak yalnızca evvelden haşlanmış yarma ile de yapabilirsiniz)
- 3 su bardağı soğuk su
- 3 su bardağı sıcak su (veya kemik yahut tavuk suyu kullanabilirsiniz)
- Tuz
- İsteğe bağlı 1-2 diş sarımsak
Terbiyesi için:
- 1 adet yumurta sarısı
- 1,5 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
Sosu için:
- 2 yemek kaşığı tereyağ
- 1 yemek kaşığı nane
- İsteğe bağlı 1 yahut 2 çay kaşığı pul biber
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yıkanmış pirinçler yumuşayana kadar haşlanır.
- Diğer yandan terbiyesi için bir kapta yoğurt, un ve yumurta sarısı eklenip çırpılır.
- Yumuşamış olan pirinçlere 3 su bardağı daha sıcak su ek edilip karıştırılır.
- Çorbanın suyundan 2 kepçe su alınıp terbiyenin olduğu kaba ek edilip, terbiyesi iyicene çırpılır.
- Çırpılan terbiye tencereye ek edilip bir iki taşım kaynatılıp tuz eklenir. Tuz eklendikten sonra bir taşım daha kaynatılır.
- Diğer yandan bir cezveye nane ve tereyağ ek edilir. Tereyağ eriyene kadar karıştırılır eriyen naneli tereyağ çorbanın üzerine ek edilir. Afiyet olsun.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
