Lahana Sarması

Lahana Sarması Tanımı İçin Malzemeler

  • 2 su bardağı pirinç/ 330 gr
  • 2 doruklu dolusu yemek kaşığı salça
  • 1 çay bardağı sıvı yağ (100 ml)
  • 1 büyük uzunluk kuru soğan
  • 3-5 diş ezilmiş sarımsak
  • 2 adet domates ( ben konserve kullandım)
  • Biraz maydanoz
  • 2 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 çay kaşığı karabiber
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım limon

Lahana Sarması Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Lahanaları köklerinden ayırıp çok az haşlıyoruz. Haşlama süreci bittikten sonra iç harcımızı hazırlayalım.
  2. İç harcı için maydanoz,domates ve soğanı doğrayalım, üzerine sarımsakları ,yağı,barahatları,limon suyunu ve salçayı ekleyip karıştıralım. (sarımsakları ister rendeleyebilir ister doğrayabilirsiniz size kalmış 🫶).
  3. Lahanalarımızı saralım.
  4. Tencerelere aldığımız sarmaların üzerine sarma taşını ekliyim taşın üzerini geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
  5. Orta ateşte bişirelim su kaynamaya başladıktan sonra altını biraz kısıp 55-60 dk pişirelim.
  6. Ocağı kapattıktan sonra kapağını kapatıp yemeğin demini almasını bekleyelim 🫶yemeğimiz hazır. Deneyeceklere afiyet olsun 🥰🤎.

Lahana Sarması Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolataya Doyuran Suffle
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tam Ölçülü Kalburabastı
Kolay Kekli Tiramisu (Videolu)
Baileys Dondurma
Tavuklu Mangolu Wrap Dürüm
Köz Patlıcan Çorbası
Cızbız Köfte (Buzluk İçin)
Hdabla | © 2025 |
Not Found
404
Not Found