Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 çay bardağı pirinç
  • 5 su bardağı su
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • Tuz
  • Karabiber

Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Tencereye suyu koyup kaynatın.
  2. Yıkanmış pirinçleri ekle ve yumuşayana kadar haşlayın.
  3. Bir kasede yoğurt ve unu pürüzsüz olana kadar çırpın.
  4. Karışıma kaynayan çorbanın suyundan birkaç kepçe ekleyerek ılıştırın. (kesilmemesi için bu adım değerli. ).
  5. Ilıttığınız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye eklerken daima karıştırın.
  6. Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
  7. Küçük bir tavada tereyağını eritin.
  8. Kuru naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar yavaşça kavurun.
  9. Çorbanın altını kapatıp tuz ve karabiberi ekleyin.
  10. Üzerine naneli tereyağını gezdirip sıcak servis yapın.

Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kolay Yaz İçeceği
Ev Pizzası
Cocopops Tiramisu
Şekerpare
Çikolata Soslu Tavuk Göğsü
+5 Ay Bebek Öğünü
Hdabla | © 2025 |