Yayla Çorbası

Yayla Çorbası Tanımı İçin Malzemeler
- 1 çay bardağı pirinç
- 5 su bardağı su
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 yemek kaşığı un
- 1 yemek kaşığı tereyağı
- 1 tatlı kaşığı kuru nane
- Tuz
- Karabiber
Yayla Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Tencereye suyu koyup kaynatın.
- Yıkanmış pirinçleri ekle ve yumuşayana kadar haşlayın.
- Bir kasede yoğurt ve unu pürüzsüz olana kadar çırpın.
- Karışıma kaynayan çorbanın suyundan birkaç kepçe ekleyerek ılıştırın. (kesilmemesi için bu adım değerli. ).
- Ilıttığınız terbiyeyi yavaş yavaş tencereye eklerken daima karıştırın.
- Kısık ateşte kaynayana kadar karıştırarak pişirin.
- Küçük bir tavada tereyağını eritin.
- Kuru naneyi ekleyip kokusu çıkana kadar yavaşça kavurun.
- Çorbanın altını kapatıp tuz ve karabiberi ekleyin.
- Üzerine naneli tereyağını gezdirip sıcak servis yapın.
Yayla Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
