Yaş Pasta

Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler

Kek için;

  • 4 adet yumurta
  • 1.5 su bardağı şeker
  • 1 su bardağı çiçek yağı
  • 1 su bardağı yoğurt
  • 1 tane vanilya
  • 1 tane kabartma tozu
  • 3 su bardağı un unun kalitesine nazaran değişir

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 1.5 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı tereyağı
  • 4 yemek kaşığı un

En üst kısmı için;

  • 2 paket kremşanti
  • 1.5 su bardağı süt

Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk olarak keki yapıp fırına atalım.
  2. Daha sonra kremşantiyi yapıp, derin dondurucu da 5 dakika bekletelim.
  3. Soğuyan keki bıçak yardımıyla kenarlarından tepsiden çıkarıp ter çevirelim. Bir ip yardımıyla keki ortadan ikiye bölelim.
  4. Bir yandan da kremasını hazırlayalım ve hazır olan kremayı kekin alt kısmını tepsiye koyup, üzerine dökelim. 1 su bardağı kremAyı ayırıp, öbür kekin üst kısmına dökelim en son ise kremşantiyi en üst kısma dökelim.
  5. Dolapta 15 dakika beklettikten sonra servis edelim.

Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Portakallı Sütlü Pasta
Haşlanmış Pirinç Pilavı
Saray Çorbası (Saraydan Gelen Lezzet)
Şekerpare (Tam Ölçü)
Kedidili Borcam Tatlısı
Mayasız Pişi
Hdabla | © 2025 |