Yaş Pasta
Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Kek için;
- 4 adet yumurta
- 1.5 su bardağı şeker
- 1 su bardağı çiçek yağı
- 1 su bardağı yoğurt
- 1 tane vanilya
- 1 tane kabartma tozu
- 3 su bardağı un unun kalitesine nazaran değişir
Kreması için;
- 1 litre süt
- 1.5 su bardağı şeker 2 yemek kaşığı tereyağı
- 4 yemek kaşığı un
En üst kısmı için;
- 2 paket kremşanti
- 1.5 su bardağı süt
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- İlk olarak keki yapıp fırına atalım.
- Daha sonra kremşantiyi yapıp, derin dondurucu da 5 dakika bekletelim.
- Soğuyan keki bıçak yardımıyla kenarlarından tepsiden çıkarıp ter çevirelim. Bir ip yardımıyla keki ortadan ikiye bölelim.
- Bir yandan da kremasını hazırlayalım ve hazır olan kremayı kekin alt kısmını tepsiye koyup, üzerine dökelim. 1 su bardağı kremAyı ayırıp, öbür kekin üst kısmına dökelim en son ise kremşantiyi en üst kısma dökelim.
- Dolapta 15 dakika beklettikten sonra servis edelim.
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



















