Şekerpare (Tam Ölçü)

Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler

Hamur için;

  • 125 gr margarin
  • 2 adet yumurta ( birini sarısı üzerine sürülecek)
  • 1 su bardağı pudra şekeri
  • 1 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1 çay kaşığı karbonat
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı irmik
  • 1 paket şekerli vanilin
  • Portakal kabuğu
  • 3 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin unun markasına nazaran farklılık gösterebiliyor)

Şerbeti için;

  • 3 su bardağı toz şeker
  • 3 buçuk su bardağı su
  • 2-3 damla limon suyu

Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Ben bu kere portakalı yapmayı tercih ettim tanım birebir isteğe nazaran yalnızca portakalın kabuğunu ekliyorsunuz.
  2. Öncelikle şerbetimizi kaynatmakla başlıyoruz. 3 su bardağı şekerimizle 3 buçuk su bardağı suyumuzu ocağa alarak kaynatıyoruz .
  3. 2-3 damla limonumuzuda ekliyoruz 20-25 dk kadar kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.
  4. Hamuru için; Un hariç tüm gereçleri ekleyerek karıştırıyoruz, azar azar unu ekliyoruz ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak hal verip fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
  5. Üzerine yumurta sarılarını sürdükten sonra çatal ile çizip 180 c fırına 15 dk kadar konrtol ederek pişiriyoruz ( fırınınızın pişirme durumu farklı olabilir)
  6. Üzerini kızaran şeker parelerimizi fırından çıkararak soğuyan şerbetimizi döküyoruz.
  7. Şerbetini çekmesini bekledikten sonra soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.

Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Çikolatalı Antep Fıstıklı Kurabiye
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Yalancı Tavuk Göğsü
Makarna Salatası
Bebek Pırasa Çorbası
Yalancı Boşnak Mantısı
Bayat Ekmekten/ Pideden Lezzetli Brownie
Şip Şak Şekerpare
Hdabla | © 2025 |

fqq sahabet