Şekerpare (Tam Ölçü)

Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı İçin Malzemeler
Hamur için;
- 125 gr margarin
- 2 adet yumurta ( birini sarısı üzerine sürülecek)
- 1 su bardağı pudra şekeri
- 1 çay kaşığı kabartma tozu
- 1 çay kaşığı karbonat
- 1 çay bardağı sıvı yağ
- 1 çay bardağı irmik
- 1 paket şekerli vanilin
- Portakal kabuğu
- 3 buçuk su bardağı un (kontrollü ekleyin unun markasına nazaran farklılık gösterebiliyor)
Şerbeti için;
- 3 su bardağı toz şeker
- 3 buçuk su bardağı su
- 2-3 damla limon suyu
Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ben bu kere portakalı yapmayı tercih ettim tanım birebir isteğe nazaran yalnızca portakalın kabuğunu ekliyorsunuz.
- Öncelikle şerbetimizi kaynatmakla başlıyoruz. 3 su bardağı şekerimizle 3 buçuk su bardağı suyumuzu ocağa alarak kaynatıyoruz .
- 2-3 damla limonumuzuda ekliyoruz 20-25 dk kadar kaynadıktan sonra ocaktan alarak soğumaya bırakıyoruz.
- Hamuru için; Un hariç tüm gereçleri ekleyerek karıştırıyoruz, azar azar unu ekliyoruz ele yapışmayacak bir hamur elde ettikten sonra ceviz büyüklüğünde kesimler kopararak hal verip fırın tepsisine yerleştiriyoruz.
- Üzerine yumurta sarılarını sürdükten sonra çatal ile çizip 180 c fırına 15 dk kadar konrtol ederek pişiriyoruz ( fırınınızın pişirme durumu farklı olabilir)
- Üzerini kızaran şeker parelerimizi fırından çıkararak soğuyan şerbetimizi döküyoruz.
- Şerbetini çekmesini bekledikten sonra soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Afiyet olsun.
Şekerpare (Tam Ölçü) Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



