Yaş Pasta

Yaş Pasta Tanımı İçin Malzemeler
Pandispanya için;
- 4 adet yumurta
- 4 fincan şeker
- 4 fincan un
- 1 fincan ılık su
- 1 paket vanilya
- 1 paket kabartma tozu
Krema için;
- 500 gram süzme yoğurt
- 600 gram krema
- 300 gram maskarpone
- 4-5 kaşık pudra şekeri
Çikolata kreması için;
- 100 ml krema
- 100 gram çikolata
Yaş Pasta Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekeri çırpalım krema kıvamına geldiğinde suyu ek edelim kuru materyalleri eleyerek içine dökelim.
- Spatula yardımıyla karıştıralım 28 cm kelepçeli bir kalıba fırın kağıdı serdikten sonra harcımızı döküyoruz ve 175 derecede 45 dakika pişiriyoruz.
- Soğuduğunda üç eşit kesime keserek kremamızın yapılışına geçiyoruz.
- Süzme yoğurt,krema,mascarponeyi karıştırma kabına alıp güzelce çırpıyoruz koyu bir krema elde ediyoruz daha sonra pudra şekerini döküyoruz karıştırıyoruz.
- Pastamızın alt tabanını alıp servis tabağına yerleştiriyoruz ve tıpkı vakitte kelepçemizi de kullanıyoruz bir gece kremalı bir halde dolapta beklemesi gerekiyor.
- Keklerimizi kaşık yardımıyla ılık sütle ıslatıyoruz.
- Keklerimizin ortasına kâfi ölçüde krema koyarak kek bitene kadar bu süreci uygulayacağız.
- En üst bölümünede kremayı spatula ile düzelttikten sonra çikolatayı kremamızda ısıtarak eritiyoruz ve daima karıştırıyoruz.
- Soğuduğunda kaşık ile pastamızın kenarlarına döküyoruz.
- Pastamızın üstünü dilediğiniz halde süsleyebilirsiniz.Afiyet olsun.
Yaş Pasta Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






