Yaş Günü Pastası

Yaş Günü Pastası Tanımı İçin Malzemeler

Pandispanya için;

  • 4 adet yumurta
  • 1 su bardağı şeker
  • 0.5 çay bardağı ılık su
  • Çeyrek limon suyu
  • 1 fiske tuz
  • 1 pk kabartma tozu
  • 1 pk vanilya
  • 1 su bardağı +1 tepeleme yemek kaşığı un

İç kreması;

  • 1 litre süt
  • 1 çay bardağı şeker
  • 4 yemek kaşığı un
  • 4 yemek kaşığı nişasta
  • 2 yumurta sarısı

Pişince;

  • 1 pk vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı
  • 1 paket krem şanti
  • 100 ml sıvı krema

Üzeri için;

  • 2 paket sade krem şanti
  • 1 çay bardağı soğuk süt
  • Gıda boyası (opsiyonel)

Süsleme (opsiyonel);

  • Çilek
  • Çikolata topları
  • Beyaz ve sütlü çikolata

İç gereci;

  • Çilek
  • Muz
  • Parça çikolata

Yaş Günü Pastası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. İlk evvel pandispanya için yumurtanın sarısı ve beyazı ayrılır.
  2. Beyazı tuz ile güzelce çırpılır. ( kabı çevirince akmayacak biçimde. ) yumurtanın sarısı ile evvel şeker eriyene kadar çırp ve sıvıdan katıya yanlışsız gereçleri ekleyin.
  3. En son tahta yahut plastik bir kaşıkla beyazı sarının içine yedirin.
  4. 180 derece fansiz fırında pişirin.
  5. Krema için pişmeden konulacak tüm materyalleri tencereye alın.
  6. İyice kaynayıp yoğunlaşınca altını kapatın ve vanilya ve tereyağı ekleyin.
  7. Üzerini streçleyip uygunca soğutun.
  8. Soğuyunca krem şanti ve kremayı ekleyip düzgünce çırpın.
  9. Sonra üzeri için olan 2 paket krem şanti ve sütü çırpın isteğe nazaran besin boyasıyla renkledirip direk dolaba alın.
  10. Pişen keki yeterlice soğutun. Sonra katlandırın. Ben dikdörtgen fırın tepsisinde yaptım. Siz yuvarlak yapabilirsiniz.
  11. Uygun biçimde katlandirin. Alt tabana bir ölçü süt gezdirin.
  12. Üzerine hazırladığınız kremayı ve meyveyi /çikolatayı ne isterseniz koyun.
  13. Üzerine biraz daha krema ek edip bir üst katın kekini hazırlayın.
  14. Tüm katları bu formda yapın.
  15. En son kalan kremadan pastanın dışını sıvayın. Dolapta birkaç saat dinlendirin.
  16. Dinlenen pastanın krem şanti katını yapmak için uygun ucu krem şanti sıkacağına takip her yerini kaplayın. İstediğiniz üzere süsleyin. Ben benmari adabı erittiğim sütlü ve beyaz çikolataya bandırdığım çileklerle süsledim. Ve çikolata topları ekledim.
  17. En az birkaç saat dolapta dinlendikten sonra (tercihen 1 gün) afiyetle servis edebilirsiniz. 🌸.

Yaş Günü Pastası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Kahvaltılık Milföyden Gözleme
Mantar Burger
Lavaş Üstü Mantarlı Omlet
Kadayıf Dolması
Müptelası Olacağınız, Çikolata İhtiyacınıza İyi Gelen Hafif Yaz Tatlısı
Süzme Yoğurtlu Soğan Mezesi
Hdabla | © 2025 |