Yarma Çorbası

Yarma Çorbası Tanımı İçin Malzemeler

  • 9 yemek kaşığı yoğurt
  • 1 yemek kaşığı un
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı yeşil mercimek
  • 1 çay bardağı yarma / pirinç / erişte / tutmaç
  • 1 çay bardağı nohut
  • 1 litre su

Sosu için:

  • 3 yemek kaşığı yağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı pul biber (isteğe bağlı)

Yarma Çorbası Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Mercimek, yarma ve nohudu yaklaşık 30 dakika evvelce haşlayın.
  2. Konserve nohut kullanıyorsanız direkt çorbaya ekleyebilirsiniz.
  3. Bir tencerede yoğurt, un ve tuzu çırpın, üzerine suyu ekleyin.
  4. Mercimek, yarma ve nohudu ek edin ve daima karıştırarak kaynamaya bırakın.
  5. Sos için küçük bir tavada yağ, nane ve pul biberi yavaşça kızdırın.
  6. Sosu çorbanın üzerine gezdirin ve servis edin.

Yarma Çorbası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Supangle
Kazandibi
Çanak Pasta
Bal Kabağı ,Havuç Ve Ayva Tarator
Puf Puf Kabaran Poğaça Tarifim
Susamlı Toplar
Hdabla | © 2025 |