Yarım Saatte Lavaş Ekmeği

Yarım Saatte Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler

  • 1 su bardağı ılık yoğurt suyu yahut peynir suyu
  • 1 su bardağı ılık su
  • 1 çay kaşığı şeker
  • 1 tatlı kaşığı tuz
  • Yarım çay bardağı sıvı yağ
  • 1 insatant kuru maya
  • Un

Yarım Saatte Lavaş Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Su ve yoğurt suyunu kaba alalım (ben peynir suyu kullandım) yağ, maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
  2. Yavaş yavaş aldığı kadar un ekleyelim düzgünler yoğuralım, üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
  3. Dinlenen hamuru tezgaha alalım eşit bezelere bölüp( 14 beze )bi bezeyi yapak büyüklüğünde açalım yeterlice ısınan tavamıza atalım saçta olur (çok inçe açmayalım ki kurumasın).
  4. Kurutmadan yüksek ateşte pişirelim beze saralım yiyem uygunca bizi buzluğa atabilirsiniz 😋.

Yarım Saatte Lavaş Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Fit Kurabiye ( Enfes Ve Hafif Tam Kıvamında )
Fellah Köftesi (Muhteşem Lezzet)
Kruvasan Börek
Haşlamadan Su Böreği (Yalancı Su Böreği)
Kumpir (En Kolayından)
Peynirli Ay Poğaça
Hdabla | © 2025 |