Yarım Saatte Lavaş Ekmeği
Yarım Saatte Lavaş Ekmeği Tanımı İçin Malzemeler
- 1 su bardağı ılık yoğurt suyu yahut peynir suyu
- 1 su bardağı ılık su
- 1 çay kaşığı şeker
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 1 insatant kuru maya
- Un
Yarım Saatte Lavaş Ekmeği Tanımı Nasıl Yapılır?
- Su ve yoğurt suyunu kaba alalım (ben peynir suyu kullandım) yağ, maya, şeker ve tuzu ekleyip karıştıralım.
- Yavaş yavaş aldığı kadar un ekleyelim düzgünler yoğuralım, üzerini kapatıp 1 saat dinlendirelim.
- Dinlenen hamuru tezgaha alalım eşit bezelere bölüp( 14 beze )bi bezeyi yapak büyüklüğünde açalım yeterlice ısınan tavamıza atalım saçta olur (çok inçe açmayalım ki kurumasın).
- Kurutmadan yüksek ateşte pişirelim beze saralım yiyem uygunca bizi buzluğa atabilirsiniz 😋.
Yarım Saatte Lavaş Ekmeği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









