Yarım Ölçüyle İrmik Helvası

Yarım Ölçüyle İrmik Helvası Tanımı İçin Malzemeler
Şerbeti için;
- 1 su bardağı şeker
- 1.5 su bardağı süt
- Yarım su bardağı su
Helva için;
- Yarım çay bardağı sıvı yağ
- 50 gram tereyağ ya da margarin
- 1 su bardağı irmik
- Yarım çay bardağı un
Yarım Ölçüyle İrmik Helvası Tanımı Nasıl Yapılır?
- Şeker, sütü, ve suyu tencereye alalım.
- Şeker eriyene kadar karıştıralım ve ocağı kapatalım.
- Sıvı yağ,margarin tavaya alalım.
- Üzerine irmik ve un ekleyelim rengi ve kokusu çıkana kadar kavuralım.
- Rengi dönen irmiğe 2- 3 kademe yavaş yavaş şerbetimizi dökelim.
- İrmik helvası yanına dondurma ile servis yapabilirsiniz.
Not: birinci deneyenler için, daima karıştıralım yoksa yanar.
Deneyeceklere afiyet olsun :).
Yarım Ölçüyle İrmik Helvası Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
