Yarı Islak Yarı Kuru Kek️

Yarı Islak Yarı Kuru Kek️ Tanımı İçin Malzemeler
- 3 adet yumurta
- 1,5 su bardağı şeker
- 2,5 buçuk su bardağı un
- 2,5 yemek kaşığı kakao
- 2 paket kabartma tozu
- 2 paket şekerli vanilin
- 1 su bardağı süt
- Yarım su bardağı sıvı yağ
Sosu için;
- Yarım su bardağı sıvı yağ
- Yarım su bardağından bir parmak eksik şeker
- 2 su bardağı süt
- 2,5 yemek kaşığı kakao
Yarı Islak Yarı Kuru Kek️ Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yumurta ve şekerleri beyazlayana kadar çırpın. Süt ve sıvı yağı ekleyin tekrar çırpın özdeşsin güzelce 🙂
- Kuru gereçleri un, kakao, kabartma tozu, vanilin eleyerek ekleyin, sonra uygunca çırpın.
- Kare borcamı evvelce yağlayın 175 dereceli fırına atın erisin ısınsın. Sonra çıkartıp kek harcımızı içine dökelim ve yavaşça kekimizi tezgaha vuralım, havasını alalım. Kabarcıklar çıkacaktır görürsünüz.
- Fırında 25 dakika pişsin 😂 inanılmaz kabarıyor. Piştimi diye fırını da açma kabarcığı varsa da hayata küser kabarmaz 😂
- Kek pişerken sosunu hazırlayalım, sos materyallerini yumurta haşladığımız küçük sosluk tenceresine hepsini dökelim.
- Ocağa alalım, karıştıralım yavaş yavaş pişsin.
- Kaynatmaya gerek yok lakin miras arbedesi üzere birbirine girsin özdeşsin sos😂
- Kek pişince çıkart dilimle kürdan ile delikler aç, birinci sıcaklığı geçmiş olur sonra sosu da ılıkken koy. Sos kaynar olursa hamur olur🤛 yiyeceğimiz yere kadar sosu döküyoruz.
- Ben çocuğun beslenmesine kuru kek koyuyorum ıslak kek ağzını yüzünü üstünü basını bulaştırır diye 😂 o yüzden piştikten sonra yiyebileceği kadarını çıkartıyorum. İstediğim kadarına sos döküyorum😂
- Şeker ölçüsünü damak tadınıza nazaran şekillendirin, öperim hepimizi çiçeklerim❤️❤️
Yarı Islak Yarı Kuru Kek️ Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






