Mor Lahana Turşulu Nohut Mezesi

Mor Lahana Turşulu Nohut Mezesi Tanımı İçin Malzemeler
Salata için;
- 2 adet havuç
- 4 yemek mor lahana tursusu
- 2 yemek kaşığı süzme yoğurt
- 1 yemek kaşığı labne
- 1 diş sarımsak
- 1 çimdik tuz
Üzeri için;
- 1 su bardağı haşlanmış nohut
- 1 çay kaşığı kimyon
- 1 çay kaşığı toz kırmızı biber
- 1 tatlı kaşığı zeytinyağı
- 4 kol kıyılmış dereotu
Mor Lahana Turşulu Nohut Mezesi Tanımı Nasıl Yapılır?
- Haşlanmış nohutlarımıza baharatlarımızı ayağımızı ekleyip, ister air fryer‘da, ister fırından ya da tavada kızartıyoruz.
- Bir kaseye yoğurt ,labne, sarımsak ve tuzunuzu ekleyip çırpıyoruz.
- Çırptığımız yoğurt karışımın içerisine mor lahana turşusu, rendelediğimiz havuçu koyup karıştırıyoruz.
- Karışımımızı tabağımız alıyoruz.
- Kızarttığımız nohutları kırışımızın üzerine döküp, ince kıydığımız dereotularını serpiştirip servis ediyoruz.
Mor Lahana Turşulu Nohut Mezesi Tanımı Fotoğraflı Yapılışı






