Yaprak Sarma
Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- Yarım kilo asma yaprağı
- 3 tane soğan
- 3 diş sarımsak
- 1,5 çay bardağı sıvıyağ
- 1,5 kaşık domates salçası
- 1,5 kaşık biber salçası
- Yarım demet maydanoz
- 1 tatlı kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı sumak
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 tatlı kaşığı karabiber
- 1 tatlı kaşığı nane
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1,5 tatlı kaşığı tuz
Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Asma yapraklarını soğuk suya koyup soğutuyoruz.
- İç harcı için pirinç, salçaları, limon tuzunu, yağsını, baharatlarını ve maydanozu ekleyip karıştırın harcımız hazır.
- Asma yaprağına harcımızdan koyup sarıyoruz.
- Sardığımız dolmaları tenceremize diziyoruz.
- Sarmaların üzerine yarım tatlı kaşığı limon tuzu, yarım tatlı kaşığı da tuz ve 5 yemek kaşığı sıvı yağımızı ekliyoruz.
- En son olarak suyunu üzerine ekliyoruz. (suyu dolmanın üzerine 3 parmak formunda olsun).
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









