Yaprak Sarma

Yaprak Sarma Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gr. salamura yaprak
- 2 orta uzunluk soğan
- 1 su bardağı sıvı yağ ya da zeytinyağı
- 2 su bardağı pirinç
- 2 adet domates rendesi
- 1 yemek kaşığı domates salçası
- 1 yemek kaşığı biber salçası
- 1.5 yemek kaşığı kuru nane
- 1 tatlı kaşığı pul biber
- 1 çay kaşığı karabiber
- 1 çay kaşığı limon tuzu
- 1 tatlı kaşığı tuz
- Yarım demet maydanoz
Yaprak Sarma Tanımı Nasıl Yapılır?
- Yaprakları bi kaç saat evvelden yıkayıp suda bekletelim.
- Soğanları minik minik doğrayıp tencereye alalım. Bol yağda kavuralım.
- Ardından domates rendesi ve salçaları ekleyelim kavuralım.
- Pirinci, baharatları, limon tuzunu ekleyip kavuralım.
- 5-6 dakika kavurduktan sonra 1 su bardağı su ekleyelim.
- Kısık ateşte suyunu çekip piştikten sonra soğumaya bırakalım.
- Soğuyunca minik doğranmış maydanozu ekleyip saralım.
- 1 su bardağı yağı, 1 çay kaşığı tuzu, 1 çay kaşığı limon tuzunu karıştırıp sarmaların üzerine dökelim.
- 2 kat yaprak sererek sarmaların üstünü kapatalım.
- Sarmaların üstünü geçecek kadar sıcak su ekleyelim.
- Kaynayana kadar orta ateşte, kaynadıktan sonra kısık ateşte en az 1 buçuk saat pişirelim.
- Sarmalar pişerken açılmaması için üzerini tabak ya da kapak ile kapatalım.
- Tamamen soğuyuncaya kadar yaprakların üstünü açmayalım. Açarsanız yapraklar kararabilir.
Yaprak Sarma Tanımı Fotoğraflı Yapılışı



