Yaprak Hengel
Yaprak Hengel Tanımı İçin Malzemeler
Hamurun gereçleri ;
- 5 su bardağı un
- 500 ml su
- 2 yemek kaşığı tuz
Haşlamak için;
- 3 lt su
- 2 yemek kaşığı tuz
Üzeri için;
- 2 su bardağı yoğurt
- 2 diş sarımsak
- 1 çay kaşığı tuz
- 150 gram tereyağı
- 2 yemek kaşığı domates salçası
Yaprak Hengel Tanımı Nasıl Yapılır?
- Öncelikle hamurla başlıyoruz 5 su bardağı unu derince bir kaba koyuyoruz.
- Üzerine bir yemek kaşığı tuzu ekliyoruz ,bir çukur açarız içine 500 ml suyu ekleyip yoğuruyoruz kulak göğsünden biraz daha sert bir hamur elde etttikten sonra üstünü kapatıp buz dolabında 10 dk bekletiyoruz.
- Hamurumuz dinlendikten sonra dolaptan çıkartıp un serptiğimiz tezgahta yoğurduktan sonra iki bezeye bölüyoruz.
- Bezelerin üstünü örtüp dinlediriyoruz, böylelikle hamurumuz daha kolay açılacaktır.
- Bezelerimiz dinlenirken ocağa geniş bir tencereye 3 litre suyu koyup kaynamaya bırakıyoruz kaynadıktan sonra 2 yemek kaşığı tuz ekliyoruz.
- Dinlenen bezelerimizi merdane yardımıyla açıyoruz daha sonra oklava ile ne çok kalın ne çok ince bir yufka açıyoruz .
- Açtığımız yufkamızı fotoğraftaki üzere kesiyoruz ,kestiğimiz yaprak hengellerimizi kaynayan tuzlu suya atıyoruz ,yarım saat kaynatıyoruz hengellerimiz kaynayan suyun üzerine çıkınca yaprak hengellerimiz süzüyoruz.
- Süzdüğümüz yaprak hengellerimiz geniş bir tepsiye alıyoruz ,üzerine sarımsaklı yoğurt döktükten sonra kavurduğumuz salçalı tereyağını da ekledikten sonra servise hazır afiyet olsun😋.
Yaprak Hengel Tanımı Fotoğraflı Yapılışı














