Yaprak Ciğer Tava

Yaprak Ciğer Tava Tanımı İçin Malzemeler
- 500 gram kuzu ciğer
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- 2 yemek kaşığı zeytinyağı
- 2 diş doğranmış sarımsak
- Bir tutam kadar maydanoz yada dereotu
- Tuz
- Çay kaşığı ucuyla kimyon sumak
Yaprak Ciğer Tava Tanımı Nasıl Yapılır?
- Ciğerin zarlarını soyun.Yaprak halinde ince ince dilimleyin.
- Genişçe bir tavaya tereyağ ve zeytinyağını koyup eritin.
- Yaprak ciğerleri tavaya dizin.
- Pişmeye başlayınca çevirin.
- Diğer yüzü pişerken sarımsak ve baharatları ek edin.
- Son olarak doğranmış maydanozu döküp bir iki kez karıştırıp ocağı kapatın.
- Sıcak sıcak servis yapın.
Afiyet olsun.
Not; Dilerseniz lavaş ekmeğiyle yanında sumaklı maydanoz soğan salatası ile.
Yada pilav üzeri tüketebilirsiniz.
Ciğeri ben yıkamadan pişirdim.
Kokusu sizi rahatsız ediyorsa yıkayıp süzdürün kağıt havlu ile kurulayıp o denli pişirin.
Yaprak Ciğer Tava Tanımı Fotoğraflı Yapılışı









