Yalancı Tavuk Göğsü

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler

  • 50 gram tereyağı
  • Yarım su bardağı un
  • 1 çay bardağı toz şeker
  • 400 ml süt (yaklaşık 2 su bardağı)
  • Yarım paket vanilin

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Küçük bir tencereye tereyağını alıp kısık ateşte eritin. Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar, yaklaşık 3-4 dakika daima karıştırarak kavurun.
  2. Kavrulan unun üzerine şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Akabinde sütü azar azar dökerek bir yandan çırpıcıyla süratlice karıştırın, topaklanmamasını sağlayın.
  3. Karışımı kısık ateşte daima karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.
  4. Muhallebinizi ocaktan aldıktan sonra içerisine vanilini ekleyin. Mikser yahut blender ile 3-4 dakika çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
  5. Hazırladığınız karışımı ıslattığınız küçük bir borcama (veya misal boyutta bir kaba) dökün ve üzerini düzeltin. Yarım saat kadar oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyip 1-2 saat buzdolabında soğutun.
  6. Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım, yanlarına bastırarak havasını çıkartalım ve servis tabağına zıt çevirerek çıkartalım.
  7. Üzerini isteğe nazaran tarçın, hindistan cevizi yahut antep fıstığı ile süsleyelim.

Afiyet olsun!

Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Kumlu Pasta
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Sebze Çorbası
Acılı Ezme Az Ölçülü
Soslu Yaprak Sarma (Adana Usulü)
Katı Yağsız Brownie Kurabiye Tarifi
Kadınlar İçin Gaz Problemi / Kilo Problemi Çözümü
Muzlu Kek (İçi Islak)
Hdabla | © 2025 |

WhatsApp Toplu Mesaj Gönderme Botu + Google Maps Botu + WhatsApp Otomatik Cevap Botu grandpashabet betturkey betturkey matadorbet onwin norabahis ligobet hostes betnano bahis siteleri aresbet betgar betgar holiganbet