Yalancı Tavuk Göğsü
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı İçin Malzemeler
- 50 gram tereyağı
- Yarım su bardağı un
- 1 çay bardağı toz şeker
- 400 ml süt (yaklaşık 2 su bardağı)
- Yarım paket vanilin
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Nasıl Yapılır?
- Küçük bir tencereye tereyağını alıp kısık ateşte eritin. Üzerine unu ekleyin ve kokusu çıkıp, hafif renk alana kadar, yaklaşık 3-4 dakika daima karıştırarak kavurun.
- Kavrulan unun üzerine şekeri ekleyin ve karıştırmaya devam edin. Akabinde sütü azar azar dökerek bir yandan çırpıcıyla süratlice karıştırın, topaklanmamasını sağlayın.
- Karışımı kısık ateşte daima karıştırarak kaynama noktasına getirin. Kaynadıktan sonra birkaç dakika daha karıştırarak pişirmeye devam edin ve ocaktan alın.
- Muhallebinizi ocaktan aldıktan sonra içerisine vanilini ekleyin. Mikser yahut blender ile 3-4 dakika çırparak pürüzsüz bir kıvam elde edin.
- Hazırladığınız karışımı ıslattığınız küçük bir borcama (veya misal boyutta bir kaba) dökün ve üzerini düzeltin. Yarım saat kadar oda sıcaklığına geldikten sonra üzerini streçleyip 1-2 saat buzdolabında soğutun.
- Dinlenen tatlımızı dolaptan alalım, yanlarına bastırarak havasını çıkartalım ve servis tabağına zıt çevirerek çıkartalım.
- Üzerini isteğe nazaran tarçın, hindistan cevizi yahut antep fıstığı ile süsleyelim.
Afiyet olsun!
Yalancı Tavuk Göğsü Tanımı Fotoğraflı Yapılışı
