Yalancı Su Böreği

Yalancı Su Böreği Tanımı İçin Malzemeler

  • 3 adet hazır yufka

Sosu için;

  • 1 adet yumurta ( küçük ise 2 tane )
  • 1 çay kaşığı tuz
  • 1 çay bardağı sıvı yağ
  • 1 çay bardağı süt
  • 1 adet maden suyu ( 150 ml )

İç harcı için :

  • Beyaz peynir
  • Kaşar peyniri ( dilerseniz lor peyniri ile de yapabilirsiniz )

Yalancı Su Böreği Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Öncelikle sosumuzu hazırlayalım.Bunun için uygun bir çırpma kabına yumurta, tuz, süt, sıvı yağ ve maden suyunu ekleyip güzelce karıştırıp kenara alalım.
  2. İlk yufkamızı yağladığımız tavaya bölmeden serelim ,daha sonra 2 yufkayı 4 kesime bölelim ,1 parçayı koyup soslayalım, 2 parçayı koyup tekrar soslayalım ve peynirin yarısını üzerine ekleyelim.
  3. Kalan yarım yufkaları modüllerin da koyalım çokça soslayalım .
  4. Yufkayı da öbür yufkamızı da 4 kesim bölelim her parçayı koyduğumuzda çokça soslayalım .
  5. Kalan peynirleri ekledikten sonra yufkanın kalan iki kesimini da üzerine katalım, sosladıktan sonra tavanın yanlarından sarkan yufkayı da en üste gelecek halde üzerini kapatalım.
  6. Sosu da en son üzerine sürdükten sonra tavamızı en büyük göze alıp kısık ateşte nar üzere kızarana kadar denetimli bir halde pişirelim.

Gerçek den çok pratik ve hoş bir tanım kesinlikle denemelisiniz.

Pazar kahvaltısının vazgeçilmezi olacak ! 👌🥰.

Yalancı Su Böreği Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Tahinli Kurabiye
Muzdan Dondurma
Kruvasan
Kıyma Kavurma
Rizemin Karalahana Yemeği
Şeker Yok Şerbet Yok Pişmaniyeye Rakip Un Helvası
Hdabla | © 2025 |