Yalancı Profiterol

Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler

Kreması için;

  • 1 litre süt
  • 2 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı şeker
  • Yarım su bardağı nişasta
  • 1 su bardağı un
  • 1 paket vanilya
  • 1 yemek kaşığı tereyağı

Krem şanti için;

  • 1 su bardağı süt
  • 2 paket krem şanti

Taban için;

  • Kedi lisanı bisküvi

Sos için;

  • Çikolata sosu
  • 2.5 su bardağı süt

Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?

  1. Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, yumurta, şeker,un ve nişastayı alıp çırpıyoruz.
  2. Daha sonra ocakta kaynamaya bırakıyoruz tabana yapışmaması için karıştıralım.
  3. Koyu bir kıvamda olacak lakin sonrasında açacağız.
  4. Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını kremaya ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz üzerine değecek formda streç sarıyoruz.
  5. Çikolata sosunu sos tenceresine alıp sütü de ekleyip kıvam alana kadar ocakta tutuyoruz. Koyu kıvamda olan sosu da soğutmak üzere alıyoruz.
  6. Kremaya eklemek için krem şanti ve sütü mikserle çırpıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
  7. Soğuyan kremaya krem şanti ekleyip mikserle çırpıp renginin açılmasını ve kıvamının yumuşak olmasını sağlıyoruz.
  8. Kedi lisanlarını süte batırıp borcama diziyoruz.
  9. Üzerine krema en üstüne de çikolata sosunu döküp soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ✨.

Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı

İlginizi Çekebilir:Dev Bisküvi Pastası
share Paylaş facebook pinterest whatsapp x print

Benzer İçerikler

Perişan Kurabiye ( Kopar At Kurabiye)
Tam Kıvamında Haşhaşlı Revani ( Videolu)
Acılı Domates Ezmesi
Soğuk Baklava
Lokanta Usulü Sarı Mercimek Çorbası (Videolu)
İrmikli Hindistan Cevizi Topları
Hdabla | © 2025 |