Yalancı Profiterol
Yalancı Profiterol Tanımı İçin Malzemeler
Kreması için;
- 1 litre süt
- 2 yumurta sarısı
- 1 su bardağı şeker
- Yarım su bardağı nişasta
- 1 su bardağı un
- 1 paket vanilya
- 1 yemek kaşığı tereyağı
Krem şanti için;
- 1 su bardağı süt
- 2 paket krem şanti
Taban için;
- Kedi lisanı bisküvi
Sos için;
- Çikolata sosu
- 2.5 su bardağı süt
Yalancı Profiterol Tanımı Nasıl Yapılır?
- Kremayı hazırlamak için bir tencereye süt, yumurta, şeker,un ve nişastayı alıp çırpıyoruz.
- Daha sonra ocakta kaynamaya bırakıyoruz tabana yapışmaması için karıştıralım.
- Koyu bir kıvamda olacak lakin sonrasında açacağız.
- Ocağı kapatıp vanilya ve tereyağını kremaya ekleyip karıştırıp soğumaya bırakıyoruz üzerine değecek formda streç sarıyoruz.
- Çikolata sosunu sos tenceresine alıp sütü de ekleyip kıvam alana kadar ocakta tutuyoruz. Koyu kıvamda olan sosu da soğutmak üzere alıyoruz.
- Kremaya eklemek için krem şanti ve sütü mikserle çırpıp köpük köpük olana kadar çırpıyoruz.
- Soğuyan kremaya krem şanti ekleyip mikserle çırpıp renginin açılmasını ve kıvamının yumuşak olmasını sağlıyoruz.
- Kedi lisanlarını süte batırıp borcama diziyoruz.
- Üzerine krema en üstüne de çikolata sosunu döküp soğuduktan sonra servis yapabilirsiniz. Şimdiden afiyet olsun ✨.
Yalancı Profiterol Tanımı Fotoğraflı Yapılışı








